Новини / П'ятниця, 17 вересня, 2021

Дякуємо за працю заради змін та збереження життя

Сьогодні у світі та Україні одночасно відзначають три важливих для нас дати.

 

📌Всесвітній день безпеки пацієнтів

Для нас це нагадування, що кожна дитина, яка захворіла, має мати доступ до ефективного та безпечного лікування. Сучасні методи боротьби з раком часто полягають у впливі на організм високотоксичними речовинами (хімієтерапія). Щоб хімія діяла виключно на злоякісні утворення, не завдаючи шкоди організму, потрібно постійно тримати на контролі ряд показників. Після трансплантації та у ході лікування інших важких захворювань також важливо моніторити стан пацієнтів, аби не допустити супутніх ускладнень. Саме тому допомога дитячим лікарням із закупівлею сучасного обладнання для проведення таких обстежень та розхідних матеріалів до нього – один із важливих напрямків діяльності нашого Фонду.

📌Всесвітній день донора кісткового мозку

Цей день об’єднує десятки неймовірних людей, які творять зміни в українській медицині заради порятунку життя. Впродовж кількох років відбулося багато значимих подій – створення Український реєстр донорів кісткового мозку, проведення першої неродинної трансплантації кісткового мозку (ТКМ) дитині в НДСЛ Охматдит, проведення першої неродинної трансплантації дорослому в Черкаський обласний онкологічний диспансер започаткування центру ТКМ на базі Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр Попереду важлива і тривала робота з популяризації добровільного донорства, адже без неї ці зміни не стануть настільки масштабними, як могли б.

📌День хірурга

Це професійне свято ми не можемо оминути, адже знаємо неймовірних лікарів-хірургів з Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, Дитяча лікарня на Орлика. Львів, Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит та інших лікарень, чия професійність та відданість справі щодня рятує людські життя.

Тож маємо потрійну нагоду сказати ДЯКУЄМО 💛💛💛 лікарям, благодійникам, донорам, волонтерам, усім небайдужим людям, хто творить грандіозні зрушення в медичній галузі, завдяки яким лікування дітей в Україні стає доступнішим, ефективнішим та безпечнішим.