Новини / П'ятниця, 01 жовтня, 2021

Місяць з моменту другої пересадки нирки дитині.

Операцію провели лікарі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру та Львівської Обласної Клінічної Лікарні. 14-річна Даша та донор – тато Максим почуваються добре та вже планують сімейну мандрівку Європою.

 

Щороку лише на Львівщині у 7-10 дітей виявляють хвороби нирок, за яких необхідно проводити пересадку. Альтернатива – гемодіаліз чи перитонеальний діаліз, тобто постійна потреба в зовнішньому очищенні крові. Зараз таких дітей близько 30. Тож початок трансплантації у ЗУСДМЦ означає можливість повернення до нормального способу життя для десятків дітей, підлітків та дорослих з усієї Західної України.

Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр має спроможність проводити близько 10 трансплантацій нирки щороку. До закінчення 2021 р. заплановано ще дві родинних пересадки. Також планується проведення посмертних трансплантацій. Лікарі сподіваються, що невдовзі зникне таке поняття як «черга на пересадку», і всі операції будуть проводитися без очікування і втрат часу. Серед планів – і поліорганні пересадки комплексу нирка + печінка. На таку операцію зараз очікує двоє пацієнтів.

Створення умов для трансплантації органів важкохворим дітям в Україні – ключовий напрямок діяльності нашого Фонду. Спільно з медиками та родинами наших підопічних радіємо кожній зміні в медичній системі, яка робить навіть найскладніше лікування доступним та можливим на батьківщині, ближче до дому. Усі операції з пересадки в пілотних лікарнях, серед яких наш медичний центр, для пацієнтів  – безкоштовні та фінансуються Міністерство охорони здоров'я України. Це дозволяє спрямувати бюджетні кошти на розвиток вітчизняних центрів трансплантації.

 Дякуємо усім, завдяки кому ми маємо можливість допомагати дітям до, під час та після трансплантацій! Завдяки кожному з вас дитинство триває, незалежно від діагнозів.💛