Новини / Середа, 22 грудня, 2021

Денситометр вже у лікарні!

Є така прикмета, що розпочаті справи треба завершувати до кінця року.

 

І знали б ви, як ми зраділи, коли отримали підтвердження, що дуже важливий пристрій для успішного лікування важкохворих дітей денситометр буде у Львові ще до кінця року і зможе розпочати свою важливу роботу – діагностування щільності кісток в дітей та підлітків з усієї Західної України.

І от, вже сьогодні апарат прибув до дитячого медичного центру, щоб стати частиною системної медичної допомоги дітям в лікуванні онкологічних, ревматологічних, ендокринних та автоімунних захворювань, при порушеннях роботи нирок та травлення.

🧡Щиро дякуємо п. Тетяні Кулик, п. Костянтину та усім благодійникам, які зробили  це можливим!

🧡Дякуємо Фармацевтична компанія ВІСТА, які не лише зголосилися оперативно доставити для пацієнтів Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр такий важливий апарат, а й надали дуже вагому знижку, щоб діти змогли отримати допомогу ще цього року.

Ваша щедрість та добре серце значно наблизили придбання денситометра, який допомагатиме в лікуванні тисячам дітей щороку

🟠Чому це важливо?

Остеопороз (зниження щільності кісток) виникає як супутнє ускладнення в дітей із дуже широким переліком захворювань. Щорічно денситометрії (визначення щільності кісткової маси) потребують близько тисячі дітей та підлітків, які спостерігаються в медичному центрі. При чому кожен пацієнт – щонайменше тричі за курс лікування. Показник щільності кісток потрібно тримати на контролі, щоб своєчасно запобігти розвитку остеопорозу та підібрати необхідну терапію.

🟠Як було раніше?

Дитячий медичний центр не мав власного денситометра, проте пацієнтам, із ризиком розвитку остеопорозу, вкрай важливо проходити денситометрію на початку, під час та після лікування. Тому діти були вимушені проходити обстеження на платній основі в інших клініках. Для дітей, які лікуються від складних захворювань, кожна така мандрівка означала додатковий ризик підхопити інфекцію, втрату часу в основному лікуванні, втому від дороги і витрачені батьківські кошти.

🟠Як буде тепер?

Щорічно денситометр допомагатиме в лікування понад тисячі дітей та підлітків з 8-ми областей Західної України. Обстеження будуть проводитися так часто, як цього треба, щоб контролювати стан кісток і, за потреби, підбирати коректне лікування, а головне – безкоштовно! Завдяки благодійникам, які підтримали ініціативу з придбання апарату, лікування пацієнтів дитячого медичного центру тепер буде більш безпечним, комфортним та ефективним.

Звіт про збір коштів на придбання денситометра за посиланням: https://bit.ly/3k9hEBD

Актуальні проекти з придбання обладнання ⬇️⬇️⬇️: https://krylanadiyi.org.ua/news/2021/12/16/1782.html

Доєднуйтесь!