Новини / Понеділок, 21 березня, 2022

Медична евакуація важкохворих дітей

Ще один рейс Дорогою до Життя відбувся зі Львова до Польщі!

 

Марічка обіймає братика, якому вибралася на шию – мама і він єдині , які вибралися із Харкова. 

Христинка мружить очі від яскравкого сонця, і з тривогою розглядає автобус. 

Лише Максимко міцно спить, позаду у нього не менш важкий шлях із Києва. 

Сьогодні ще 8 важкохворих діток з мамами, братиками та сестричками вирушили до Польщі. Для них медевакуація — єдиний спосіб вижити, адже їхні недуги не передбачають перерви у лікуванні, перебоїв у постачанні ліків, їхнє життя залежить від якісного та своєчасного медичного супроводу. 

Від першого дня війни разом з великою спільнотою друзів та помічників нам вдалося відправити на лікування за кордон уже 51 важкохвору дитину. Відбулося 7 рейсів, які можна назвати не інакше як Дорогою до Життя. Завдяки їм діти із онкологічними та невиліковними захворюваннями із всіх регіонів України матимуть безпечні умови лікування.

Величезна подяка

🧡лікарням та хоспісам дружньої Польщі у Ґданську, Ґдині, Варшаві, Отвоцку, Ольштині, Бидгощі, Ченстохові, Білостоку, Кракові, Жешуві та Любліні за те, що стали новим гостинним прихистком для маленьких українців,

🧡Отцю Філіпу Ojciec Filip Buczyński і спільноті хоспісу Маленького принца, які першими прийшли на допомогу і тепер координують розміщення українських дітей в Польщі.

🧡Сестрі Вероніці Solomiya Yaniv, Сестрі Єлизаветі Elyzabeth Bihun та Згромадження Сестер Катехиток Святої Анни -Україна за надійний водійський супровід та опіку.

🧡Українським медикам з Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр та Клініка Дитячої Онкології та Трансплантації Кісткового Мозку, партнерам з Таблеточки, Благодійний фонд "Із янголом на плечі" Благодійний фонд Запорука, Львівська міська рада, Патрульна поліція Львівської області, усім небайдужим людям в Україні та за кордоном за спільну організацію Дороги до Життя.

🧡Сьогоднішньому водію Wolodymyr Hrytsyna за супровід та комфортний транспорт.

🧡Нашим координаторкам, комунікаторкам, логістам, а подекуди – автомеханікам та кризовим менеджерам, і, маємо таку підозру, – жінкам з надприродніми здібностями і сталевою витримкою – Hanna Polyak та Люба Возняк за те, що всі ланки цього маршруту стикуються і працюють.

🧡Дякуємо кожному, завдяки кому Дорога до Життя триває!

Разом ми – сила! 💪🇺🇦