Новини / П'ятниця, 25 березня, 2022

Second skin як другий шанс.

В одній такій, на перший погляд, звичайній коробці, в акуратних пластинах — справжній порятунок одночасно для кількох пацієнтів. І ні, це не дорогі ліки чи апаратура, це те, що зараз на вагу золота в опікових центрах усієї країни — штучна шкіра.

 

Війна принесла у нашу країну багато страждань і болю, а з ними – нові виклики для українських медиків: кульові та осколкові поранення, порятунок людей, яких дістали з-під завалів, опікові рани, отримані в пожежах, якими охоплені українські міста і села. Саме термічні травми вважаються одними із найскладніших і потребують особливого лікування. Великі шанси на одужання дає штучна шкіра, якою покривають місце опіку, і під нею відновлюється «рідна» людська шкіра. Штучна шкіра захищає рану від потрапляння інфекцій та прискорює відновлення епідермісу.

Такий «медичний захист» ми отримали в якості благодійної допомоги від німецької організації Rotary Clubs Kirchheim/Teck – Nürtingen (https://kirchheim-teck-nuertingen.rotary.de/) та передали головному лікарю лікарні Святого Луки Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова Василь Трунквальтер, де у Центрі термічної травми та пластичної хірургії проходять лікування пацієнти із передової.

Загалом, німецькі благодійники надіслали в Україну 97 коробок цінного вантажу – інсуліни, ліки для дорослих і дітей, антибіотики, розчини, шприци, системи, катетери, засоби для перев‘язки і засоби для індивідуального захисту. Все це допомагатиме медикам лікарень у Львові та Харкові рятувати життя людей, постраждалих від військової агресії російської армії.

Дякуємо друзям із Rotary Clubs Kirchheim/Teck – Nürtingen за підтримку України та важливу допомогу медичними засобами!

Разом ми – сила! 💪🇺🇦🇩🇪