Новини / Четвер, 05 травня, 2022

Служба підтримки на вокзалі для переселенців

Коли прибуває черговий потяг, перон наповнюється людьми. Розгублені. Втомлені. Часом, когось чи щось тривожно шукаючі.

Часом – із поглядом крізь людей, ніби ще перед очима жахливі панорами рідного міста, зруйнованого війною… Щодня евакуаційними потягами до Львова прибуває понад 5 тис. українців, яких вимусили залишити рідні домівки. Для когось Львів стає проміжною зупинкою, для когось – кінцевим пунктом призначення і новим домом.

Разом із кількома речами, які встигли схопити в торбу, дорослі і діти привозять з собою біль втрати та тривогу за невизначене майбутнє. Тому так важливо, щоб тут, на вокзалі, було кому зустріти, підказати, надати психологічну підтримку, а за потреби – першу домедичну чи медичну допомогу. З такою важливою місією от уже другий місяць працюють волонтери проекту «Медико-психологічна допомога в часи кризи на Головному львівському вокзалі». 
Понад 400 психологів, медиків та студентів-інтернів зголосилися надавати допомогу прибуваючим у Львів співвітчизникам із зон бойових дій. Служба підтримки працює круглодобово. Щодня на вокзалі чергує близько 70-ти волонтерів, є також координатори змін та адміністратори. Всі ці люди дають таке важливе відчуття турботи та першого острівця безпеки на довгому шляху повернення до нормального життя. 
Дякуємо Фонд Східна Європа за підтримку важливого проекту, а його команді – за творення простору підтримки під дахом львівського вокзалу. 
 
Долучитись до команди проекту «Медико-психологічна допомога в часи кризи на Головному львівському вокзалі». можна за посиланням:
https://forms.gle/iHgnLmLyncYk5T1b6
 
Дякуємо усім, хто поруч у цей складний час 💙💛
Разом ми – сила! 💪🇺🇦