Новини / Понеділок, 16 травня, 2022

Завдяки вам українські діти мають шанс на життя!

Софійці лише 9. Вона наново вчиться ходити і розмовляти після складної операції на мозку.

 

Миколаїв, де жила Софійка, з перших днів війни обстрілюють російські загарбники. Під час одного з таких обстрілів шматок касетного снаряду влучив у голову дитині, пройшовши більше 11 см крізь увесь мозок від лобної ділянки до потилиці. У перші дні після поранення Софійка була в комі. Миколаївські медики стабілізували дівчинку, а вже у Львові у відділенні нейрохірургії Лікарні Св. Миколая Перше медичне об'єднання міста Львова відбулася складна операція з вилучення осколка та накладання титанової пластини на уражену ділянку голови. 

Те, що Софійка жива і поволі відновлює свої навички, можна вважати дивом. Та кожне диво складається із переплетінь подій і обставин, завдяки яким неможливе стає можливе. Серед співавторів дива – миколаївські та львівські лікарі і ви – всі, хто доклався, щоб система допомоги дітям із пухлинами та травмами головного мозку і хребта запрацювала у Львові. Коли ми починали цей проект, ми не планували, що він буде допомагати пораненим дітям. Та зараз він став ще потрібнішим та важливішим. Сьогодні завдяки вам українські діти, тепер уже з цілої України, мають цей шанс на життя, часом єдиний, і він спрацьовує!

Власне, проект «Космічний корабель» для дитячої нейрохірургії — система сучасної нейрохірургічної допомоги дітям з пухлинами та травмами головного мозку і хребта став можливим завдяки поєднанню зусиль багатьох людей:

🧡 багаторічній ініціативі ІТ-Миколай, 

🧡 Громадський бюджет Львова та усім, хто підтримав наш проект № 235 у 2020 р.,

🧡 розумінню та підтримці медичної комісії ЛМР на чолі Валерій Веремчук та бюджетної комісії ЛМР на чолі Наталія Шелестак - депутат Львівської міської ради ,

🧡 підтримці депутатів Львівська міська рада,

🧡 команді лікарів Лікарні Св. Миколая, а особливо — неймовірному доктору Тарасу Микитину/@lviv.neurochild, з якого все почалося, та його колегам. 

Дякуємо, що ви з нами!🧡🧡🧡