Новини / Вівторок, 07 червня, 2022

Дякуємо GIZ за підтримку важливого проекту!

Цей евакуаційний потяг виявився викликом навіть для досвідченої команди проекту медико-психологічної допомоги, яка вже три місяці працює на Головному залізничному вокзалі.

 

Щоб якомога швидше надати потрібну допомогу, волонтери намагаються завчасно дізнатися, хто і в якому стані прибуває до Львова. Когось відразу з потяга відвозять до лікарні, комусь медики допомагають на місці, хтось потребує розмови з психологом, а хтось — просто склянку води. Вечірній евакуаційний потяг зі сходу країни не мав би чимось відрізнятися від десятків інших — виснажені сидінням в підвалах та бомбосховищах люди тікають від війни. За попередньою інформацією у ньому мала бути людина з інвалідністю у візку, яку потрібно зустріти та супроводжувати до прихистку. Та цим потягом приїхали 24 особи, які самостійно не ходять, і одна — лежача.

Команді медико-психологічної допомоги довелося терміново шукати для прибулих житло. І будь-яке їм би не підійшло через потребу в інклюзивному побуті та догляді. Так новим домом для вимушених переселенців став Обласний центр комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю святого Пантелеймона у Стебнику. Волонтери супроводжували автобус з особливими пасажирами до реабілітаційного центру та допомогли їм з поселенням. Місія завершилася вже посеред ночі.

Круглодобово медики, студенти-інтерни, психологи, координатори та адміністратори проекту допомагають тим, хто тікає від жахів війни. Їх праця — це більше, ніж медична чи психологічна підтримка. Кожному, хто прибуває у Львів, вони кажуть від України і світу: «Ми з вами! Ви – важливі!»

Дякуємо GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH) за підтримку проекту «Розбудова структур надання послуг та освітнього потенціалу для психосоціального забезпечення у Східній Україні», в рамках якого надається медико-психологічна допомога на Головному залізничному вокзалі Львова.

Разом ми – сила! 💪🇺🇦🇩🇪