Новини / Середа, 28 вересня, 2022

Препарат "Spinraza" вже допомагає дітям у Львові!

Ще донедавна ліків від цієї хвороби не існувало, а від вчора СМА( спінальна м’язову атрофію) почали безкоштовно лікувати у Львові.

Першою пацієнткою Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, якій ввели один з найдорожчих  у світі уколів  препарат «Spinraza», стала 8-річна Настя із Рівненщини. Через хворобу її життя повністю змінилося цієї весни. Вона перестала ходити до школи, бо їй було важко швидко реагувати на тривоги і ховатися в укриття, та й загалом її фізичний стан погіршився. Зупинити СМА  хворобу, яка безжально вбиває м’язи і краде можливість рухатися, можЕ  лише препарат, один укол якого, коштував  100 000 доларів.  Для звичайної родини, а ще й у часі війни, така сума захмарна. 

 

Тепер таке лікування для Насті та інших дітей є у Львові і воно безкоштовне. Хоча ці ліки не чарівна паличка, і не  вилікують Настю остаточно, але вони зупинять недугу, дадуть дівчинці можливість повернутися до школи і спілкування з однолітками. Також завдяки ним вона матиме можливість самостійно дихати і займатися улюбленою справою малюванням.

 

Окрім Насті, ін’єкції «Spinraza»  цього тижня отримало ще дві дитини. Загалом лише на Львівщині є 26 діток, які чекають на ці ліки. Тримаємо за них кулаки і тішимося, що війна не стала на заваді отримати нашим діткам найсучасніше лікування, яке досі було недосяжною мрією!