Новини / Четвер, 23 березня, 2023

Нова лабораторія у ЗУСДМЦ!

Від сьогодні у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр працюватиме унікальна ПЛР-лабораторія!


Понад 1000 дітей зможуть щороку оперативно отримувати допомогу. А лікарі матимуть змогу якнайшвидше призначати лікування, без жодних затримок. Досі така лабораторія була лише у Києві. Через логістику, транспортування біоматеріалу, а тепер і через війну, на результати доводилося чекати довше. А для лікування важкохворих дітей кожна хвилина має надзвичайну вагу!

Тепер у Львові, у лабораторії генетики, зможуть оперативно робити імуно-генетичні обстеження  для пацієнтів до і після трансплантації органів та кісткового мозку, а також для дітей хворих на рак, тих, хто має хвороби нирок та дітей з рідкісними захворюваннями. 

Ця лабораторія була нашою мрією і мрією усіх лікарів центру впродовж декількох останніх років, а такі мрії мають здійснюватися! Навіть якщо це мрії на понад 4 мільйони гривень ! Навіть якщо під час війни. Дякуємо нашим друзями і партнерами Nova Ukraine та Fooksman Family Foundation, спільно з якими ми змогли втілити бажане в життя. Віднині у ЗУСДМЦ є повністю реконструйовані та адаптовані  приміщення для лабораторії і працює найсучасніше обладнання для досліджень. А отже наші діти зможуть отримувати потрібну їм допомогу ще швидше і якісніше. 

Вдячні усім, хто долучився до створення цієї мрії, хто щодня підтримує нас, адже ваші кошти, це можливість якісно дбати про важкохворих дітей навіть, коли в Україні вже рік повномасштабна війна!