Новини / Понеділок, 15 липня, 2024

Унікальна трансплантація нирки

Будь-яка трансплантація органів вимагає ретельного відбору донора. А для цього потрібні маленькі, але гіпер важливі «скарби» — реактиви для типування.

Цього разу завдяки підтримці наших постійних благодійників  ми передали у дитячий центр набір необхідного, який допоможе провести обстеження для 25 осіб!

Без таких реактивів не було б позитивних історій і  новини про  унікальну трансплантацію нирки від посмертного донора, яку нещодавно провели лікарі "ЗУСДМЦ" у Львові.

 

Чим же вона унікальна? Її проведено від посмертного донора для наймолодшого пацієнта в Україні, дворічного Максимка.

 

Сьогодні маленький фанат свинки Пеппи вже вдома! Проходить реабілітацію в рідних стінах, в колі сімʼї. А це те, чого ми прагнемо протягом усієї нашої діяльності: щоб діти могли проходити лікування в Україні , тоді коли це їм потрібно  і якомога швидше забували про лікарню і  поверталися додому до звичайного дитячого життя.

 

За свої 2 рочки хлопчик пережив безліч недитячих випробувань: розрив нирки, реанімація, дві операції, діаліз і найскладніше - пересадку нирки! 

 

Вся ця історія завершилась хепі-ендом завдяки нашим висококваліфікованим лікарям і нашим постійним благодійникам Daniel Razgonyaev,  American students for Health. 

 

Також висловлюємо велику подяку і шану родинам донорів!

 

Завдяки спільним  зусиллям лікарів, донорів і благодійників у Львові проведено уже  16 трансплантацій нирки, з них 5  від посмертного донора. А це означає що 16 дітей вже вдома.

 

А це найважливіше. Адже  дитинство  має тривати попри хворобу та війну!