Новини / Четвер, 10 січня, 2013

Бандурович Дем’ян – все по колу…

Як би страшно, сумно і нелогічно це не звучало, але у Дем’янчика Бандуровича знову все йде по колу. Після останнього ПЕТ так хотілось вірити, що все дійсно добре і дійсно без змін. Останнє обстеження, як і три попередніх, показало накопичення контрасту у правій ніжці – метастаз, який залишився після лікування. Він не збільшувався протягом тривалого часу і це додавало оптимізму. Та нейробластома надто агресивна пухлина і рішення лікарів було прогнозованим, однак, все одно шокуючим – чотири блоки топотекану і… повторна авто-ТКМ.

Авто-ТКМ малюку робили в листопаді 2011 року – більше року тому, а взагалі лікування триває майже два роки. Два роки боротьби, важкої хімії, низьких аналізів і безкінечних лікарняних палат, в яких Дем’янчик ріс і дорослішав. Починалось лікування у Львові, авто-ТКМ і подальшу хімію малюк проходить в Інституті раку в Києві, чотири рази були в Польщі на ПЕТ-скануванні.

Як проходить хімія зараз? Складне питання. Пройшли два блоки, після першого показники піднімались дуже важко, після другого – ще гірше, лейкоцити не ростуть, гристим не допомагає, перевели на дорогий нейпоген – 1300 гривень за флакон, наразі бабця купила два флакони, сподіваючись, що цього вистарчить, адже коштів у родини просто немає. З доходів мами – лише пенсія на Дем’яна, мамин брат поїхав на заробітки, але і його допомоги не вистарчає, тоді як малюку потрібна «дорога» дієта, гранати, фундук, адже показники намагаються стабілізувати всіма можливими способами.

Ну і ще одна ТКМ. Рік тому супутні витрати склали понад 20 тисяч гривень і за цей час ціни на препарати та обстеження, нажаль, не зменшились. Але, до ТКМ в буквальному значенні ще треба дожити, попереду ще два блоки топотекану, який, на щастя, є в лікарні. Але нейпоген, обстеження донорів, спеціальне харчування для малюка – на все це потрібні гроші і малюк знову потребує фінансової допомоги.

Кошти можна переказувати на реквізити фонду , вказавши в призначенні платежу: Добровільна пожертва для Бандуровича Дем'яна.

Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02