Новини / Вівторок, 14 червня, 2022

Рентгенпроникний операційний стіл для хірургії

Завдання на мільйон — придбання рентгенпроникного операційного столу для хірургії Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр виконано!

 

Поставлена ціль була для нас мега важлива, хоч її масштаби спершу трохи лякали. Новий операційний стіл дозволяв би виконувати хірургічні втручання різної складності – нейрохірургічні, травматологічні, ортопедичні, гінекологічні, операції на грудній клітці і черевній порожнині. Ми знали, що неможливе – можливе, коли поруч надійні, небайдужі люди, готові допомогти українським дітям отримувати якісне сучасне лікування вдома, на батьківщині.

Ініціатива ІТ-Миколай об’єднує саме таку спільноту, яка уже 10 років поспіль допомагає закуповувати для дитячих лікарень Львова сучасне дороговартісне обладнання. Так серед цілей збірки IT-Миколая’2021 опинився наш операційний стіл, вартістю 927 тис. грн. Минуло пів року і цінний вантаж прибув до Львова. Уже в перший день після монтажу та підключення на новому операційному столі прооперовано 6 пацієнтів з діагнозами різної складності.

У чому ж особливість придбаного обладнання?

✅ Цей стіл можна використовувати при втручаннях із застосуванням рентгенівських променів: функція поздовжнього переміщення столу дозволяє застосовувати його разом з рентгенівськими апаратами типу С-дуга. 

✅ Стіл складається з рентген прозорих частин, які полегшують ортопедичні процедури. Тож рентген контроль тепер можна вести інтраопераційно, а це дуже важливо  при постановці катетерів в онкологічних хворих, при протезуванні суглобів чи інших маніпуляціях.

✅ Налаштування положень столу  здійснюється електро-гідравлічним приводом, який активується провідним пультом управління. Стіл працює на акумуляторах, що також важливо в умовах війни.

Радіємо, що обладнання вже працює і допомагає дітям видужувати.

Неймовірно вдячні всім, хто підтримує благодійні ініціативи Фонду та створює яксіні умови для лікування дітей в Україні 💙💛