Новини / Четвер, 25 квітня, 2024

Зустріч з командою «НСЗУ»

Зустрілися із командою НСЗУ, аби обговорити наболілі питання!

 Зустріч з пацієнтськими організаціями ініційована НСЗУ Національна служба здоров'я України задля обговорення питань функціонування онкологічних пакетів у 2024 році, а також реалізації пакетів медичної допомоги в «Програмі медичних гарантій» у 2025 році, за якими надаватимуться медичні послуги з лікування онкологічних захворювань.

 

Вже зараз готується «Програма медичних гарантій-2025». Одним з найважливіших питань є безоплатність послуг лікування та діагностики в онкоцентрах, адже за словами голови  НСЗУ, Наталія Гусак, коштів, які сплачує «Національна служба здоров'я України» онкоцентрам - цілком достатньо, та трапляються випадки, коли пацієнти скаржаться на вимагання "благодійних внесків".

 

Спільно із партнерами та «Всеукраїнськими пацієнтськими організаціями» спробували розробити вихід із ситуації аби у 2025 «больові точки», а саме платні дослідження, відсутність деякого обладнання, великі черги на КТ, були вирішені . Також обговорювали процес формування Ради громадського контролю при НСЗУ.

 

Вдячні НСЗУ та колегам Inspiration Family Афіна. Жінки проти раку БФП Крапля КРОВІ  Пацієнти України Благодійний фонд Запорука за конструктивну зустріч та щиру підтримку  онко-пацієнтів  у всіх куточках України. Працюємо далі!