Новини / П'ятниця, 16 липня, 2010

Трохи новин про Львівських діток.

 

 Марічка Пигитяк вже в строю! Вітрянку ми пережили, чого це коштувало - навіть згадувати не хочеться ... Ще раз спасибі всім, хто допоміг Марічці вистояти в цій не легкій боротьбі.
Після інфекційної Марія 10 днів провела вдома і зараз вже повернулася у відділення хірургії і вчора почала черговий блок хімії.
На сьогодні Марічка ніби всім необхідним забезпечена, є уромітексан і інфезол для хіміотерапії, є і грасальва для підняття аналізів. Залишилось тільки тримати кулачки, щоб організм нашої дівчинки добре переніс хімію і щоб за час вітрянки гидота в тілі Марусі не пішла в ріст ... Але Марічка дуже сильна дівчинка - вона це вже довела, так що сподіваємося тільки на краще і хоч зараз допомога тимчасово і не потрібна - все таки у Марусі попереду ще дуже довгий шлях, тому, не забувайте нашу дівчинку, адже це завдяки ВАМ вона зараз продовжує лікування.
 
 
                                                                                Рягіна Надя теж продовжує хіміотерапію. Після попереднього блоку, Надійці робили операцію. Планувалося забрати пухлину, але в ході операції виявилося, на жаль, що це поки все ще неможливо...  Результати гістології теж не втішні - мікроскопічні клітини пухлини ще живі. Надійка стійко сприйняла цю новину, просто в голові не вкладається, звідки у такій тендітній дівчинці стільки сили й мужності?
Сьогодні вже починають падати аналізи. Так що на понеділок вже може знадобитися флакон грасальви по 1200 гривень, або хоча б грастиму по 800, але останнім часом грастим не дуже допомагає діткам з хірургії, і ми потихеньку переходимо на більш ефективну, але й дорогу, грасальву.
Так само на наступну хімію Надійці знадобиться 6 упаковок уромітексана - а це близько 2500 гривень. Уромітексана з початку літа немає у відділенні, без нього капати Надійці хімію просто не можна, а відстрочити блок - урізати шанси на одужання!
На даний момент потрібно 3700 гривень для успішного продовження лікування. На рахунку фонду для Рягіной Надії залишилося 1790 гривень, потрібно зібрати ще 1910 гривень! Дуже потрібна допомога.
  
 
Гринчишин Святослав пройшов МРТ і минулого тижня з'їздив до Києва. Результати МРТ обнадійливі, пухлина не росте. Малюк мужньо переніс МРТ без наркозу. У Святослава не припиняються проблеми з очком, воно то  біліє, то знову запалюється ... Повністю очко не закривається ніколи. У Києві Святославу знову зробили процедуру «задувки» ока і це знову допомогло. Але так само в Києві малюкові дали направлення в Одесу, в клініку Філатова з рекомендацією око зашити - від поїздки мама відмовилася.
У понеділок малюк їде в лікарню на перевірку, йому планують почати хіміотерапію, однак, якщо з оком знову буде зле - хімію капати буде не можна і малюкові знову знадобиться їхати до Києва. Поїздка обходиться лише гривень 500, але для сім'ї це теж складно ... Адже працює тільки бабуся, мама виховує малюка одна, тато участі у вихованні дитини не приймає.
  
 
Федіс Ілля вчора повернувся з Польщі, куди він їздив на обстеження. Остання ПЕТ сканування в Москві показало, що в організмі малюка все чисто. Але МРТ, яке зробили за повернення, показало якесь новоутворення ... Помилився апарат, чи воно виросло за кілька днів - львівські фахівці не могли повірити ні в одне, ні в друге, тому було прийнято рішення поїхати на обстеження до Польщі.
Сканування в польській клініці показало, що скелет чистий, є тільки рубець там, де була первинна пухлину і що це цілком нормально - він не може відразу зникнути. У Польщі розписали курс хіміотерапії, оскількивирішили, що Іллюха пройшов недостатню кількість блоків як для його діагнозу.
Хімію малюк буде проходити у Львові. Так само на наступному тижні йому треба пройти МРТ. Обстеження обійдеться близько 1000 гривень. Як буде з препаратами хімії - поки не відомо, але грасальву однозначно доведеться купувати.
На обстеження в Польщі батьки збирали кошти своїми силами, а до Польщі була поїздка до Москви. Зараз фінансовий стан сім'ї досить скрутний, а продовжувати лікування необхідно.
На рахунку фонду  для Іллі є 1400 гривень, цього вистачить на оплату МРТ. Але для подальшої хімії фінансова допомога буде необхідна.
 
Калиневич Аня весь час у лікарні. Зараз вже впали аналізи, лейкоцити тримаються тільки завдяки філграстиму, який вводять Ані. Ввели вже три, на сьогодні і завтра теж є. Вводити його будуть до середи, так що сьогодні ми замовили і оплатили ще 4 флакона вартістю 1783 гривні - величезне спасибі всім, хто допоміг нам оплатити цей препарат, для Ані на рахунок фонду надійшло 2200 гривень!
Тромбоцити теж низькі - у понеділок планують вливати тромбоконцентрат. А взагалі Анічка почуває себе нормально, тримається молодцем, адже вона доросла і сильна дівчинка, вона знає, що після хімії аналізи падають - а потім їх треба піднімати і потрібно все це гідно перенести ... Адже у відділенні гематології повно малюків і Ані належить бути для них прикладом!
Допомога все ще актуальна, адже попереду ще 4 блоки хімії.  
 
 
 
 
Свистун Анічка нова дитина у відділенні хірургії. Її діагноз гангліонейробластома. Вчора їй поставили вшивний катетер і почали перший блок хімії. Поки сонечко почуває себе нормально, навіть від нудоти препарати поки не знадобилися. Але аналізи після хімії падають неминуче і завжди, тому на понеділок треба мати 2 флакона грасальви або грастима, значить, знадобиться 1600-2400 гривень.
На хімії з Анею бабуся, мама приїде вже після блоку, оскільки  вона чекає другого малюка, і вони зі свекрухою будуть змінюватися біля Анічки.
Аня абсолютно сонячна дитина, усміхнена і допитлива, дуже любить книжечки, мультики і всі дитячі радості. Попереду в неї тривале лікування і допомога малечі буде дуже і дуже потрібна.

 Кошти для діток можна переказувати на реквізити фонду, вказавши в при значенні: добровіль на пожертва для П.І.П. дитини.