Новини / Вівторок, 12 березня, 2013

До мрії залишилось усього 30 000 $.

Ви пам’ятаєте чарівну дівчинку Тетянку Герасименко зі Львівщини? Наша красуня все ще чекає на пересадку кісткового мозку від неродинного донора, а вірніше, чекає на гроші.

     

            Нажаль, неродинні пересадки все ще не роблять на Україні. Тому Тетянка буде лікуватися у Мінську. Такого необхідного лікування дитина чекає вже рік і це просто диво, що вона стільки протрималась. За цей час відбулось дуже багато різних подій, від повного відчаю до надії і знов до невизначеності.

            Коли Тані лише поставили діагноз, родина отримала приголомшуючу звістку – потрібно 170 000 $ щоб врятувати життя доньки. Для пересічної галицької родини – це величезне сума і взяти її просто не було де. Але, на щастя, поруч опинилось дуже багато небайдужих людей. Спільними зусиллями вдалося зібрати 31300 $. З них на даний момент використано 7000 $ на обстеження, які Тані час від часу роблять в клініці і 725 $ – на типування донора. Проте, цих коштів недостатньо для того, щоб Тані зробили пересадку.

            Спочатку, в квітні минулого року, родині дали надію, коли Тетянку поставили в чергу МОЗ на отримання державних коштів на лікування за кордоном. Але місяць спливав за місяцем, а кошти не виділялись… А наприкінці 2012 почалось щось зовсім незрозуміле – раз за разом ми отримували інформацію, що кошти надані комусь, але не Тетянці. Щоразу, коли ми дзвонили в МОЗ, нам казали: «Так, так платіжка вже є», «Так, вона вже передана на оплату», але, такої заповітної оплати так і не відбулось. А потім, 13 лютого 2013, Тетянкіній мамі повідомили, що в клініці залишились кошти іншої української дівчинки – Валі Катан, і ці кошти в сумі 117 887 $, будуть передані для порятунку Тані.

            Це не зовсім той результат, на який ми очікували. Але це величезний крок до Таніного одужання. Ми дуже вдячні всім, хто допоміг цьому диву здійснитися – волонтерам асоціації, які підтримували, писали листи і бігали в МОЗ вибивати допомогу для Тетянки, ми дуже вдячні працівникам МОЗу, які незважаючи на обставини, робили все від них залежне, щоб Тані виділили хоч якісь кошти, ми надзвичайно вдячні родині Валі Катан за те, що вони передали залишок коштів саме Тетяні.

            А тепер залишився останній ривок. На сьогоднішній день Тетянці бракує 30 000 $ (з них 21 530 $ - на пересадку і 8470 $ на проживання в Білорусії на час лікування). В будь який момент може прийти підтвердження від клініки, що донор знайдений і тоді Тетянка і мама мусять негайно їхати в Мінськ і щоб пересадка відбулась, всі 170 000 $ мають бути на рахунку клініки.

            За цей рік всі дуже змучились – і Тетяна, і мама з татом, і всі, хто причетні… Але дівчинка тримається, і в свої 10 років вона, нажаль, вже прекрасно усвідомлює, що її життя залежить від цих 30 000$. Чи можемо ми, дорослі, зараз скласти руки, коли до мрії маленької дівчинки залишилось усього 30 000$?

 

            Кошти можна переказувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні: Добровільна пожертва для Герасименко Тетяни.

Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02