Новини / Середа, 01 квітня, 2015

І знову Софійка Пирожак. 6700 на фрезубін і памперси.

Минає ще один місяць, який Софійка Пирожак прожила з нами завдяки вам. Мова йде не про календарні місяці, у Софійки та її батьків інший відлік – минає місяць з останньої закупівлі…

 

Вже два роки Софійка не їсть нічого крім Фрезубіну. Це спеціальне харчування дівчинці призначили в січні 2013, після реанімації, коли Софія перестала засвоювати будь яку іншу їжу. Від тоді вона живе завдяки підтримці і допомозі небайдужих людей. Завдяки вам.

Ми не так часто пишемо про дівчинку, бо, нажаль, хороших новин немає…Та і взагалі новин немає – Софійка спить, їсть, ходить по колу у своїй кімнаті, бачить тільки тата і маму. Її стан поступово погіршується, дуже мучать судоми, залишати її саму вже давно не можна, тож мама не відходить від Софійки ні вдень, ні вночі, ні на хвилинку – все мамине життя підпорядковане Софії.

І ми, і батьки дівчинки щиро вдячні всім вам, кого ми знаємо і не знаємо, хто допомагає Софії – анонімним благодійникам, що переводять кошти, пані Соломії, що напевно вже рік перекриває левову частку витрат на Софійчине харчування, фонду «Карітас», що допомагає родині ліками і також памперсами, нашій діаспорі з Італії, що невтомно шле і шле засоби гігієни. Усі ви разом не даєте родині впасти у відчай, бо іноді буває так важко, що годі і переповісти…

За ці два роки вартість харчування виросла майже вдвічі. Коли ми купували його вперше – місячна норма обходилась плюс-мінус 3000 гривень. Зараз -  понад 5000… Якщо два роки тому викроїти 3000 з резервних коштів було для нас цілком реально – лише б дитина не голодувала – то тепер це дуже важко. 

Ціна питання – 6700 грн. 5000 грн на Фрезубін, і 1700 грн на підгузники «Ліберо».

Грошей немає. Якщо з підгузниками ще можна якось викрутитись, то альтернативи Фрезубіну також нема.

А харчування у Софії залишилось до п'ятниці.

 

Кошти можна переказувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні платежу: Добровільна пожертва для Пирожак Софії.

 
Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02