Новини / Вівторок, 28 вересня, 2010

Кожному по персональному ліхтарику! :)

Цього разу ми обрали для заняття просте, але непересічне завдання – розфарбовування декоративних ліхтариків.

 

Така ідея в нас зявилася доволі спонтанно , під час пошуків матеріалів для наших творчих занять. Серед різноманіття наборів для творчості дітей ми побачили ліхтарики і одразу зрозуміли, що просто мусимо провести із дітками заняття з розфарбовування цих неймовірно простих і водночас таких цікавих елементів декору. Це було кохання із першого погляду, якщо так можна сказати :)

Простору для фантазії на занятті було більш, ніж достатньо. Кожна дитина мала змогу втілити на ліхтарику якесь цікаве зображення.

У відділенні хірургії, хоч дітей на заняття прийшло небагато, зате було дуже весело. Позитивну атмосферу неймовірно підсилювала маленька, однак уже дуже амбітна і талановита дівчинка на імя Маргарита.

 


 

Як тільки вона нас усіх не веселила: і цікаві історії розповідала, і пісні співала, і малювала, і надувними кульками заохочувала гратися. Ми лише радісно спостерігали та дивувалися звідки ж у маленької дівчинки взялося стільки енергії.

 


 

Серед наших підопічних, що займалися у палатах, були Христинка Радецька 

 


 

та Михайлик Ковенько  .

Минуле творче зайняття   Христинка і Михайлик також провели у палаті, цієї суботи вони потішили нас прекрасними краєвидами своїх рідних сіл, які намалювали в дусі минулого зайняття.  Та залюбки розмалювали свої ліхтарики.

 Протокол лікування у Христинки і Михайлика один і той самий, а отже, і новини подібні. Двоє діток закінчили черговий блок ХТ метотрексатом, обом будуть ставити вшивні катетери Грошунг. Для Михайлика катетер вже є, а для Христинки на катетер зібрано наразі 1350 гривень, бракує ще 645 гривень, а часу – не більше тижня.

 


 

Була і наша маленька художниця Анічка Свистун  . Анічка малювала в палаті, разом з бабцею і дуже плідно – розмалювала два ліхтарика, ще й повітряну кульку! Обидві, і аня , і бабця,  дуже втішились ліхтарикам, адже Анічка якраз зібралась капризувати, а тут така цікава забавка!

Аня після хімії, зараз з нею в лікарні вже мама, під час хімії була бабця, оскільки мама готується подарувати Анічці братика або сестричку. Наразі всі препарати для Ані були у лікарні, та ситуація щодня міняється. На рахунку БФ «Крила надії» для малечі є 450 гривень

 

У відділенні ж гематології цього разу діток було трошки більше, ніж попередні рази.

Була серед них і наша Аня Калиневич .

 

 

 

Їй до вподоби стали кольорові смугасті мотиви.

 


 

Один ліхтарик розписала китайськими ієрогліфами мама Ані.

Анічка нарешті підняла аналізи і сьогодні поїхала додому – сказати що це велика радість для Ані, це не сказати нічого! Цілий тиждень вдома! А з наступного понеділка нашу дівчинку чекають в лікарні. Попереду важкий останній блок, дуже просимо всіх тримати за Аню кулачки міцно-міцно, щоб все було добре!

 


 

Дмитрик теж прийшов на заняття із мамою, яка була захоплена завданням не менше за сина.

 


 

Не байдикував цього разу й Миколка Рижій  . Почувався Миколка краще, адже цього разу був вже не на хімії. Проте тромбоцити попадали і питання донорів на тромбоконцентрат ІІ групи для Миколки все ще дуже і дуже актуальне.

Якщо ви можете стати донором тромбоконцентрату для Миколки, найкраще телефонувати одразу батькам: телефон мами 067 713 16 36, Олександра.

 


 

Діти зображали на ліхтариках і сонце, і хмаринки, і квіти, і дерева, і тваринок, і навіть озера.

 

 

Деякі ліхтарики  дуже нагадували кольорові м’ячики.

Діткам, які мали бажання взяти участь у творчому занятті в обох відділеннях, але через низькі показники аналізів не могли вийти до нас, матеріали було передано до палат для самостійного опрацювання.  Отож усі мали змогу гарно і, головне, із користю провести трохи вільного суботнього часу.

 


 

А в кінці заняття лікарня перетворилася на кольорову алею ліхтарів, кожен з яких не був схожим на інший.

 

 

 

 

 Наталя Баландюк

БФ «Крила надії»

032 240 76 13

 

          Проект «Терапія радістю» здійснюється  за підтримки Львівської міської ради.