Новини / П'ятниця, 29 жовтня, 2010

Гуртом і.. картину легше малювати! :)

Вже вкотре наше творче заняття минуло серед безлічі кольорових фарб, пензлів та палітр. Але, як і щоразу, воно не було схожим на попереднє. Займалися ми минулої суботи у відділеннях хірургії та гематології дуже цікавою технікою під назвою батік.

       

   Ба́тік — це техніка розпису по тканині. Саме слово «batik» має індонезійське походження, (від bа «бавовна» + tik «крапка» або «краплина»). 

          Для виконання цієї техніки потрібні спеціальні фарби і контури, які створені для таких занять і добре лягають на тканину.

            Аби зробити наше заняття якомога цікавішим та веселішим, ми вирішили об’єднати усі зусилля і фантазію діток, їх батьків та волонтерів докупи. Тема розпису була зрозуміла відразу, оскільки вся тканина була усіяна контурами різноманітних красивих птахів. Отож, ми розклали нашу тканинку на столі, зручно повсідалися навколо – і завзято прийнялися до роботи.

            Першим завданням був вибір пташки, яку треба буде розмалювати. Далі потрібно було підібрати кольори, якими, власне, і будемо розфарбовувати обрану нами пташку. Ну а далі – робота, робота і ,ще раз, робота!

            Завдання може й не з легких, зате точно з цікавих! Дітки старалися акуратно зафарбовувати усі деталі. Батьки були активними не менше за свою малечу.

            У відділенні хірургії серед старших дітей на занятті була наша Надійка Рягіна.


 

            Дівчинка не перестає тішити нас своєю чарівною посмішкою та невимовним бажанням жити і творити щось прекрасне. Тому надзвичайно важко писати про те, що справи в Надійки не дуже… Дуже погано працюють нирки, рідина з організму не відходить, це викликає сильні болі в животі, нашій красуні дуже важко сидіти і ходити. Залишається тільки захоплюватись мужністю і витримкою Надійки, яка попри все продовжує посміхатися.

            На рахунку БФ «Крила надії» для Надійки є 2800 гривень, наразі цього достатньо, адже про наступну хімію зараз навіть не йдеться, бо й першу до кінця відкапати не вдалось  …  Просимо молитов за Надійку, вона сильна дівчинка, дуже хочеться вірити, що все буде добре.

            Серед малечі колективне заняття відвідав Максимчик Верстюк. Цього тижня хлопчик починає хімію Гікамтіном, препарат для нього надав Фонд Допомоги і Розвитку Дітям Чорнобиля,  за що їм величезне спасибі!

 


 

            Маленька Дашенька Демерлій теж разом із мамою малювала по тканині. Дашуля часто відвідує творчі зайняття, але сторінки дівчинки наразі на сайті немає – донедавна батьки тягнули лікування самотужки, та  зараз сторінка Дашивже готується, оскільки без допомоги їм більше не обійтися. Два тижні тому дівчинці робили МРТ, яке, на щастя, не виявило нічого поганого.

 


 

            У відділенні гематології було тісніше, але дуже весело.

 

 

 

            Миколка Рижій із мамою підтримали колективний творчий процес. Але до кінця заняття наш непосидючий малий, як завжди, не витримав. :)

 

 


 

            Дмитрик плідно трудився разом із мамою. Крім того, хлопчик показав нам деревце із конфеті, яке зробив у палаті самотужки після попереднього заняття   із залишених для нього матеріалів.

 


 

           Аня Калиневич  також працювала разом зі всіма. У Анічки просто чудові новини – вона закінчила основний курс лікуванн! Це означає, що виснажливі «хімії» позаду, тепер Аня буде жити вдома, а не в лікарні і їздити лише на перевірки. Сьогодні дівчинка вже поїхала додому. Лишається побажати Анічці, щоб все було добре і потішитись, що ще одна дитина повертається до нормального життя! Величезне спасибі всім, хто допомагав Ані здолати цей надзвичайно важкий шлях!

 


 

            Танічка Дзюба напару із Оксанкою все заняття жартували. Та це їм анітрохи не завадило розмалювати кілька пар пташечок.

 


 

Вони у нас були найактивнішими розписувальницями :)

 


 

            Віктор із мамою також завзято малювали мало не наввипередки. Зрештою, коли хлопець здався і попросив, щоб мама підігріла йому молока, виявилося, що для неї мистецтво є дуже важливим і приємним процесом. Тому хлопцеві довелося трохи зачекати на своє молоко, змирившись із маминим творчим потенціалом. :)

           

 

 

            Заняття у відділенні пройшло дуже гарно. Однак ми не встигли завершити роботу. Тому залишили наше «полотно» у відділенні, аби дітки, які на вихідні поїхали додому, теж змогли зробити свій внесок до колективної роботи над розфарбовуванням пташок, а заодно і допомогли нам завершити «картину».

 

 

 

 Наталя Баландюк 

БФ «Крила надії»

032 240 76 13

 

          Проект «Терапія радістю» здійснюється  за підтримки Львівської міської ради.