Новини / Вівторок, 15 березня, 2011

Живопис очима дітей :)

Цього разу ми знову експериментували із гуашшю.

Не зраджуючи своїм принципам, ми обрали ще одну цікаву техніку малювання, яку вже давненько не використовували - штампування. Техніка діткам сподобалася, однак юних «митців» вчити немає сенсу – вони самі усе знають і завжди гордо малюють за власними техніками, використовуючи цікаві та подекуди просто вражаючі ідеї. А від нас їм потрібні не поради та настанови, а  лише розуміння цього польоту дитячої фантазії та щире захоплення їхнім творінням.

У відділенні хірургії цієї суботи ми мали цілу армію художників.

 

Наш малюк Юрчик Сидоров  ціле заняття вимальовував свій «космічний» малюнок із різноманітними планетами. А заодно ми й назви цих планет вивчали. :)

Малюк пройшов хімію, зараз вже маємо падіння аналізів, та в суботу Юрчик ще був боєць! На завтра потрібен гристим, для Юрчика на рахунку фонду є 3500 гривень, наразі цього достатньо, та попереду ще не один курс хімії, а 3500 гривень – це всього лиш  4 флакони грастиму…

 

 

Тимофій у нас, як виявилося, - справжній абстракціоніст :)

Ситуація в Тимовія не проста, останнє КТ показало погану картину. Сьогодні нічним поїздом документи дитини поїхали на консультацію до Києва. Просимо всіх міцно-міцно тримати кулачки за малюка.

 

 

Добромильський Сергійко  теж із великим задоволенням малював. Йому найбільше до вподоби припав яскравий червоний колір.

Сьогодні хлопчик відправився на обстеження до Польщі. Сподіваємось, привезе гарні результати.

 

А от Демян Бандурович малював пейзаж разом з мамою. Першим ділом вони прийнялися вимальовувати на своєму «полотні» усміхнене сонечко. :)

 

 

Згодом до нашої хлопчачої компанії долучилася й маленька Тетянка.

У відділенні гематології дівчаток було трошки більше.

 

 

Першою на заняття прибігла Танічка Дзюба  . Вона за заняття встигла намалювати кілька малюнків. Роботу над одним із них ви і бачите на світлині.

 

 

Прийшла на заняття й наша весела Люда. Вона страшенно любить творчі заняття і завжди вносить свої позитивні корективи. Дівчинка схожа на веселе тепле сонечко. Може тому вона й вирішила малювати саме його. :)

 

Разом з Людою прийшов помалювати й Руслан. Він теж не обійшовся одним малюнком, адже це одне з його улюблених занять. Ми намагаємося всіляко підтримати хлопця та сприяти розвитку його творчих схильностей, допомагаючи йому матеріалами. Якщо хтось має змогу та бажання, ви також можете робити хлопцеві приємний сюрприз, подарувавши які-небудь художні матеріали. Хлопчина дуже тішиться такій підтримці.

Ми дуже раді, коли наші заняття допомагають розважитися та відволіктися від думок про лікування і маленьким діткам, і підліткам, і їх батькам.

 

Богданчик на заняття прийшов із мамою і отримав масу задоволення від малювання з її допомогою.

 

А от Андрійко спочатку взагалі вагався чи йти йому на наше заняття, адже хлопчик потрапив до лікарні зовсім недавно і ще не знав про творчі здибанки. Однак таки наважився прийти – і, звичайно ж, залишився творити свій «шедевр» разом із нашою волонтеркою, яка зголосилася допомогти йому, оскільки хлопчик жалівся, що не вміє малювати.

І нехай не усі малювали за тою технікою, яку ми обрали для проведення  заняття. Але ж таки малювали, фантазували, відпочивали і отримали від усього цього величезне задоволення. Тож, своє завдання цього тижня можемо вважати виконаним і без докорів сумління приступати до пошуків теми наступного творчого експерименту у відділеннях. ;)

 

 

Наталя Баландюк

БФ "Крила надії"

(032) 240-76-13