Новини / Субота, 26 травня, 2012

Данилко Ванельчук - повернімо дитині дитинство!

Данилкові 6 років і 5 з них батьки та лікарі намагаються зрозуміти, що ж з дитиною?

Данилко Ванельчук дуже погано ріс і набирав вагу, і лікарі ніяк не могли знайти причину. П'ять років хлопчику ставлять діагнози один страшніший за інший - целіакія (порушення травлення), синдром передчасного старіння і тепер пухлина III шлуночка (Фібрилярно-протоплазматична астроцитома).

Пухлину виявили рік тому, в березні 2011, Данилка прооперували і відправили додому з рекомендацією спостерігатись у фахівців. Здавалося, найгірше позаду, але останнє МРТ шокувало - пухлина досягла своїх початкових розмірів і продовжує зростати.

На думку нейрохірургів, Данилкові потрібна повторна операція, але тепер з післяопераційною терапією - її вже визначить дитячий онколог.

Операція планується в Любліні, в клініці нейрохірургії. Попередня вартість - 15 000 злотих (37500 гривень). Батькам вдалося зібрати 16500 гривень, і вони продовжують шукати кошти далі, адже без операції не обійтися. І часу у хлопчика зовсім мало, оскільки пухлина росте і не збирається зупинятися.

Данилка потрібно терміново вести на операцію, поки вона ще можлива. В запасі у дитини два тижні, все готово - клініка чекає, візи є, квитки на 11 червня. Все є. Бракує тільки грошей.

Не вистачає 21000 гривень на операцію і ще хоча б 10 000 гривень (4000 злотих) на проїзд, харчування та непередбачувані витрати, оскільки планується, що в клініці Данилко проведе три тижні.

І того 31000 гривень.

Хлопчик дуже втомився від лікарень і постійних досліджень. Практично все життя він поневіряється по лікарнях - іншого життя Данилко і не бачив, але він знає, що вона є. Він знає, що є безтурботне дитинство, і не розуміє, чому з ним все не так. До 5 років Данило був маленьким і щупленьким, і виглядав молодше свого віку, після операції він навпаки почав стрімко набирати вагу і рости, і зараз виглядає значно старше 6 років. Тепер, коли діагноз є і є план лікування, відступати не можна, адже за всім цим стоїть життя дитини.

31000 гривень - сума зовсім не захмарна, але для звичайної сім'ї таки непідйомна. Все, що можна було зібрати, попросити і позичити - батьки вже зробили, зібрали 1500 Євро, але на цьому можливості сім'ї вичерпалися.

Будь ласка, допоможіть Данилкові пройти операцію! Якщо 11 червня він поїде до Любліна - у нього ще є шанси надолужити всі радощі дитинства, яке, наразі проходить мимо.

Дуже потрібна фінансова допомога!
 

Кошти можна перераховувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні: Добровільна пожертва для Ванельчука Данила.