Новини / Четвер, 02 серпня, 2012

Сергій Добромильський - сумна історія ...

Про Сергійка Добромильського ми не писали дуже давно. Не те, щоб новин не було, просто, ними не хотілося ділитися ...

            Наприкінці грудня у малюка виявили рецидив і метастаз у нозі. Новина була страшною, але батьки швидко взяли себе в руки. Дитині відразу призначили схему лікування - 2 хімії топотеканом, MIBG в Польщі та авто-ТКМ в Києві, в Інституті раку. Завдяки допомозі небайдужих людей дуже швидко були зібрані кошти на хімію і обстеження, дитина пройшла перший курс ХТ, 7 лютого Сергійка чекали в Польщі на обстеження.

            А потім все раптом пішло не так.  

            Батькам запропонували пройти лікування в Італії. Рецидив нейробластоми 4 стадії високого ризику - це мало обнадійливий діагноз, звичайно ж, всі погодилися, що Італія - ​​чудовий варіант для малюка, тим більше що мова йшла про безкоштовне лікування. А на дорогу та проживання кошти були. Було прийнято рішення їхати, другий курс топотекану вже не призначали, на MIBG не поїхали, все було готово. А в останній момент з Італії прийшла відмова. Фахівці клініки не побачили перспектив лікування ...

            Що було далі, не хочеться й згадувати. Протокол перервали, MIBG не пройшли, час втратили... А коли обстеження таки зробили, виявилося, що початкова схема лікування вже зовсім не актуальна, і що допомогти малюкові тут вже не зможуть.

            Тим часом, стан погіршувався, ніжка розпухла, і з'явилися болі.

            Сергійка погодилися взяти на підтримуючу терапію в Польщу і батьки поїхали. Він пройшов вже чотири курси терапії. Після кожного курсу дитина повертається додому, під нагляд наших лікарів. Після кожного курсу падають аналізи і Сергійкові переливають тромбоконцентрат - сьогодні ми віддали малюку останній резервний сет для тромбоцитів.

            13 серпня хлопчика чекають на п'ятий курс. Його вартість 5000 польських злотих - 12000 гривень. Попереднє лікування батьки оплачували самі, перші три курси обходилися по 2700 злотих, а четвертий вже 5000 злотих, так як малюкові проводили сеанс опромінення, після якого повинна була зменшитися пухлину, і пройти біль в нозі. Пухлина поки не зменшилася, Сергій не ходить, уражена метастазом нога дуже збільшилася, але біль пройшов.

            Батьки Сергійка дуже мужні люди, вони розуміють всю тяжкість ситуації, і вони прийняли рішення робити те, що можна зробити. Лікування полегшує стан малюка, і вони продовжують лікуватися. Сім'я знайшла кошти на оплату чотирьох курсів терапії, але більше грошей немає. І інших варіантів лікування для малюка теж, на жаль, немає. Тепер у Сергійка вся надія на допомогу небайдужих людей, які вже не один раз допомагали йому.

            Без хімії стан дитини стрімко погіршиться, нейробластома одна з підступних дитячих пухлин.

            Будь ласка, допоможіть зібрати 12000 гривень для Сергія Добромильського!

            Кошти можна переказувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні: Добровільна пожертва для Добромильського Сергія.