Новини / Вівторок, 09 жовтня, 2012

Від індійських слоників до індійських огірочків:)

Тепла та сонячна амтосфера, що властива екзотичній Індії не могла залишити діток із Дністерської та волонтерів байдужими. Тому опісля симпатичних квілінгових слоників, котрих діточки створювали минулого тижня, ми продовжили індійську тематику і взялись за розпис скляночок орнаментом – індійські огірочки, або ж пейслі. Буде непросто сказати, що ж більше сподобалось малятам із гематології та хірургії – мотив та назва розпису, скляночки чи вітражні фарби:). Та знаємо, напевно, що ця творча суміш дала фантастичний та неповторний результат:).

   

 

               Творче заняття у гематології викликало справжній фурор! На ньому творило аж 11  діточок. Ну що ж , пора  переходити до опису їхньої креативної роботиJ

                

По правді кажучи, заняття для цього малюка почалось далеко не із усмішки – прийшовши у їдальню хлопчик був впевнений, що ми будемо роботи йому уколи:). Та побачивши, що на заняття відбуваються не болючі, а творчі «процедури», радісно приступив до роботи:) Він разом із мамою продемонстрував геніальне поєднання власних ідей із заданою темою!!!  Пейслі стали гармонійним  та дуже вдалим доповненням квіточок! Креатив та й годі:). 

Цього тижня на загальне заняття завітала Настінька Садура(ще декілька тижнів тому дівчинка  не могла похвалитись хорошим станом, і постійно перебувала у палаті). В цю ж суботу, сповнена сил та бадьорості, Настя разом із татом створила маленький шедеврик:). На передньому плані видніється пейслик, що дуже і дуже нагадує кавунчик:). Можна додати лиш одне -  секрет цієї цієї краси полягає у тому, що роботу виконано із  щирими та теплими почуттями.

Поки волонтер розписувала скляночку в індійському стилі, маленька Віка творила у своїй експресивній техніці, намагаючись максимально використати усі можливі кольори. Та по завершенню роботи дівчинка знайшла саме той, який найбільше відповідає її вподобанням – синій. Ним вона доповнила усю скляночку і впевнено сказала – «Тепер роботу завершено!». Опісля творчого можна було спостерігати, як у Віки значно покращився настрій, що не може не тішити!:)

Тарасик разом із мамою творили із неприхованим задоволенням! Ще б пак, коли у тебе все «іде як по маслу», і робота виходить дуже гарною, то іншого і не треба чекати:). Їхня скляночка наповнена багатьма індійськими огірочками та барвистими кольорами! Дуже красивий витвір!

Демянчик  завжди тихо та спокійно приходить на творче, у такому ж дусі працює. Він постійно намагається бути трішки не поміченим, та це лиш до того, поки хлопець не стане із власним виробом до фотографії! Супер, супер і ще раз супер! Ось, що можна сказати про його прекрасну скляночку:). Демяник  - молодчинка!

Не сиділось на місці Соломійці Паньків! Роботу виконували, то  волонтерка, то мама. А енергійна Солька  просто не могла бути без діла, тому взявши ініціативу у свої руки, розписала власну склянку, виконану у золотих та  жовтих кольорах. Словом, все як завжди – позитивно, сонячно та наповнено літньою теплотою:).

Надзвичайну роботу  ми бачимо у рученятках Назарчика Тригуба! Це не скляночка, а витвір мистецтва:). Деревце, соняшник, чорнозем! Яка Індія, коли дитину переповнюють такі ніжні українські мотиви:).

На початку заняття Олесь лишень невпевнено спостерігав за шаленою  творчою атмосферою, що вирувала у відділенні цієї суботи. Та згодом наважився розписати і власну скляночку. Іншу ж йому допомагала створити мама. До фотографії Олесь гордо поставив  попереду ту скляночку, яку виконав самотужки:). А від невпевненості не залишилось і сліду:).

Власні ідеї щодо малюнку проявила Іринка. На її скляночці красується не один  яскравий, різнобарвний метелик. Шедеврик сповнений хоч і не індійської, проте справжньої теплоти:)

 

 Сонячною тематикою пройнята і робота Галинки. Її розпис нагадує ілюстрацію до книжки – яскравий, ніжний та пройнятий дитячою щирістю!

Відділення хірургії вразило своєю професійністю у розписі скляночок. Виникає таке відчуття, ніби вони давненько займаються вітражним мистецтвом!:)

Ми завжди знали, що Софійка Єфіменко не лише справжня красуня, а й майстриня на всі руки! Дві скляночки оздоблені індійськими орнаментами та ніжними квіточками – лиш традиційне нагадування про це:). Особливо захоплює те, що яку б тему   не обрали, Софійка дуже тонко відчуває усю специфіку та колорит запропонованої місцевості, будь це Єгипет чи Індія! Тому її роботи дуже передають усю екзотику різних культур світу:). Молодець!

Немає слів, які б передали усю красу роботи Фостійчук Валерії :). Оригінальність орнаменту, гармонійність підбору кольорів, акуратність – просто заворожують! Пейслі дуже вдало поєднані із такими улюбленими для Валерії сердечками та квіточками:). Не відступає у красі скляночка мами Валерії. Найособливішою родзинкою є те, що вона  єдина, хто «наважився» розписати стаканчик повністю. Адже, це не так і просто – вітражна фарба «любить» розтікатись по всій скляночці:). Дві надзвичайні роботи!

Дуже добре впоралась із роботою Ліля. На запитання чи важко далося їй малювання пейслів, дівчина відповіла,  що  розпис скляночки індійськими огірочками видався їй зовсім не важким. І, можливо,  ми навіть знаємо чому! Вартує лишень поглянути на бандану Лілі:).

Олексій впорався із завданням на триста відсотків. Чому саме на стільки?Кожна його робота виконана на всі сто:). Серед трьох його робіт ми можемо побачити і розпис згідно тематики, і оригінальну квіточку, та що найцікавіше – Спанч Боба:).

І ще одне заняття залишило приємні враження та багато позитиву! З нетерпінням чекаємо наступного заняття та зустрічі із юними митцями! 

БФ"Крила надії"

тел.240-76-13