Новини / Четвер, 06 грудня, 2012

Гарькавий Нікіта – 15000 гривень на ПЕТ.

2 січня 2013 року Нікіту чекають на ПЕТ-сканування у Варшаві. Вартість обстеження 4500 злотих.

              З Нікітою ми познайомились більше року тому. За цей час хлопець пройшов основний курс хіміотерапії, в березні була операція у Військовому госпіталі, оперували тім’яну долю мозку, де напередодні знайшли утвір (хлопця мучив головний біль, зробили КТ і знайшли пухлину). За два тижня після операції пухлина повернулась і Нікіту терміново направили на променеву.

            ПЕТ планували ще тоді, після променевої , але лікарі порадили зачекати 3 місяці. І пройти ще три курси мегадозової ХТ. Проходити хіміотерапію Нікіта дуже не хотів, він втомився від лікарні, від побічних явищ хімії, від постійної нестачі коштів та своєї безпомічності. Однак, хімію хлопець успішно пройшов, спасибі всім, хто допомагав Нікіті – це був дуже не простий період.

            ПЕТ перенесли на вересень, але наш хлопчик ще літом сказав, що нікуди не поїде і нема чого викидати такі величезні кошти на його обстеження. Мені тоді були зрозумілі і амбіції молодого хлопця, і безпорадність мами, і важливість обстеження. Та основне слово сказали лікарі – ПЕТ-сканування є необхідним.

            Все лікування проходить не просто, Нікіта важко сприймає і хімію, і променеву, і свій фізичний стан, а головні болі тільки ускладнювали морально-психологічний настрій. Витрати постійно перевищують доходи, у хлопця є молодша сестричка, батьки розлучені, тато ніби допомагає,  та грошей все одно не вистарчає. Нікіта вже б і сам з радістю пішов працювати, та йому поки що не можна, потрібно берегтись, дотримуватись режиму і слухатись лікарів. .  

            Вартість обстеження 4500 злотих – 12000 гривень. Ще 3000 дорога + супутні витрати. Всього 15000 гривень на обстеження, яке хлопець не може пройти в Україні. Ми дуже просимо допомогти Нікіті. Лише ПЕТ може показати, чи залишились ракові клітини в тілі хлопця, чи потрібна ще терапія, чи лікування закінчено. Без цього обстеження лікарі не знатимуть, що робити далі, а в разі, якщо хворобу ще не подолано, наслідки будуть фатальними.

            15000 гривень – вартість життя молодого хлопця, його надій і сподівань жити завтра.

            Дуже потрібна допомога.

Кошти можна перераховувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні:  Добровільна пожертва для Гарькавого Нікіти.
Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02