Новини / П'ятниця, 22 березня, 2013

Нижник Василько – 4000 на МРТ.

Історія Василька Нижника це історія надзвичайної мужності і недитячої віри та надії на краще. Він вразив нас з самого початку своїм оптимізмом, силою волі та прагненням жити.

 

За перші два місяці в лікарні з маленького маминого хлопчика Василько перетворився в дорослого чоловіка, вдумливого, розважливого, серйозного, але дуже життєрадісного і веселого.

            Коли ми тільки познайомились, при одній лише згадці про хлопчика в мене до горла підступав ком – худенький, прикутий до ліжка, рухатись неможна, шия захована у пластиковий комірець… Мене жахала сама думка, що зараз відбувається в голові цієї дитини? Та на творчих заняттях виявилось, що Василько дуже контактний, веселий і здібний хлопчик, у нього багато друзів і те, що він прикутий до ліжка, хлопчик сприймав виключно як тимчасове явище. А слова лікуючого лікаря, що «там все має бути добре» однозначно додали оптимізму.

            Минуло пів року і 6 блоків хіміотерапії, і Василько почав ходити. Коли ми пишемо про потреби наших дітей, ці новини ніколи не приносять нам радості, але коли я писала про ортопедичне взуття для Василька, мені хотілось літати. Думаю, неважко уявити, яка це радість, коли дитині, яка місяцями не встає з ліжка, раптом знову потрібні черевички щоб ходити!

            Василько пройшов курс променевої і тепер знову продовжує хіміотерапію. Позаду перший блок і зараз хлопчик вдома, у нього перерва між блоками, він читає книжки, бавиться на комп’ютері, його провідують однокласники та друзі, Василько вільно пересувається по хаті і навіть виходить на двір – не далеко, бо лікарі просили берегтися і багато не гуляти :)

            Через тиждень у Василька планове МРТ. Значна частина лікування вже позаду і тепер потрібно зродити повне обстеження голови і трьох відділів хребта, оскільки пухлина не просто небезпечно близько від хребта, а й проростала в спинномозковий канал, і попри всі успіхи, Василько досі носить пластиковий комірець.

Нашому хлопчику знову дуже потрібна допомога небайдужих людей, адже вартість обстеження складе близько 4000 гривень. У мами цих коштів немає, усе, що було зібрано на рахунок фонду для Василька – витрачено на поточне лікування (і черевички :)). Але обстеження є не просто потрібним, воно є життєво необхідним! Лише результати МРТ покажуть, чи дійсно все йде так як треба і допоможуть визначитись лікарям, якими мають бути подальші кроки.

Будь ласка, допоможіть нашому хлопчику!

Дуже потрібна фінансова допомога – 4000 гривень на обстеження!

            Кошти можна переказувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні платежу: Добровільна пожертва для Нижника Василя.
 
Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02