Новини / Четвер, 19 вересня, 2013

Поки б’ється серце!

Оксана Куліш потребує дуже складного і дуже коштовного лікування, яке, нажаль, неможливо в межах України. Все своє свідоме життя молода жінка живе з важкою вадою серця.

           У Оксани дефект міжшлуночкової перетинки, що призвів до високої легеневої гіпертензії. Саме через гіпертензію її не змогли прооперувати ще в дитинстві, а зараз мова йде вже про пересадку серця та легень – операцію на стільки складну і ризиковану, що пересічній людині вона справедливо може видатись чимось з області наукової фантастики...

            Однак, клініка Гессену, Німеччина, дає надію, що обійтися можна медикаментозним лікуванням, тільки для початку Оксані потрібно приїхати на обстеження. Її чекають 7 жовтня. Здавалось би, все прекрасно, та перешкодою на шляху до Гессену і реального порятунку Оксани є, звичайно, гроші. 9500 євро відділяють нашу тендітну красуню і ніжну молоду маму від вкрай необхідного обстеження.

            Оксаночка не звикла ні жалітись, ні плакатись, вона навіть не впевнена, чи має право просити про допомогу, бо вважає, що є люди, яким іще гірше. І ніби в підтвердження своїх слів розповідає, що почувається значно краще, ніж місяць тому, принаймні вже може ходити, дихати, не синіє так сильно… Я не знаю, що на це відповісти, ми не були знайомі місяць тому, і я не уявляю, до якої степені Оксанка «синіла» і не могла дихати. Наразі допоміг їй Вентавіс, препарат для інгаляцій, який Оксанина сім’я спромоглася придбати, не зважаючи на високу вартість (9000 грн за упаковку). Цей препарат полегшує стан, однак він не вилікує Оксану, до того ж крім нього потрібні ще два препарати Бозентан і Реваціо, а на їх купівлю коштів вже немає. 

            Всупереч долі, у Оксани є сім’я – коханий чоловік і 5-річний синочок Владислав, який росте розумним, кмітливим і не дозволяє мамі опускати руки. Саме Владислав змусив звернутись по допомогу, бо страшно, що єдиний любимий синочок може залишитись сиротою. Саме Владислав тримає в тонусі, бо його потрібно водити на тренування та численні зайняття. Саме Владислав змушує добре виглядати і просить одягати гарні сукні, коли хоче познайомити маму зі своїми друзями, бо діти люблять коли мама усміхнена та гарна і нікуди від цього не дітись. А Оксана  надзвичайно гарна жінка, тендітна і жіночна, дуже вишукана і зворушлива у своїй нерішучості та розгубленості…Мені весь час хочеться назвати її "нашою дівчинкою" і лише в останній момент я згадую, що вона мама :)

            На поїздку потрібно 9500 Євро (7500 євро на обстеження і 1500-2000 Євро на переліт, трансфер, перекладача, проживання в Гессені). Зібрано наразі 4000 гривень – величезне спасибі всім небайдужим людям, що одразу відгукнулися на прохання допомогти! Та цього наразі дуже і дуже мало. Дуже мало і часу, фактично 2 тижні. Однак, дива  стаються, якщо дуже і дуже постаратись!

            Ми дуже просимо допомогти цій тендітній молодій жінці і врятувати маму 5-річному Владиславчику!

 

            Кошти можна переказувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні: Добровільна пожертва для Куліш Оксани.

Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02