Новини / Вівторок, 19 лютого, 2013

Як діти із ЗУСДМЦ декорували скриньки:)

Скриньки, скільки маленьких таємниць та просто красивих речей вони можуть приховати у собі; а у скількох казках та легендах згадуються ці вироби, усіх й не злічити! Ось і ми захотіли собі як мінімум по одному такому). Враховуючи те, що на цьому тижні увесь світ святкував день Валентина, ми продовжили сердечну епопею і декорували скриньки вищезгаданої форми за допомогою бісеру та стрічок. Та місце знайшлось і для круглих коробочок. Діти були в захваті від ідеї оздоблення, а ми - від їхніх робіт.

                 

                 Цієї суботи дітвора із гематології по-особливому нас дивувала - усміхалися ті, хто завжди були серйозними-серйозними; охоче фотографувався той, хто ніколи не хотів цього робити!   

             

              «Тато буде дуже сміятись, як побачить скриньку»! Сказав маленький Дмитрик Чучман усім на здивування. Маленький розсмішив цією фразою не лише нас, а й  маму, яка також не дуже зрозуміла, чому ж татові буде так кумедно з виробу :) Та, напевно, через те, що хлопчик працював із усмішкою на обличчі, а роботи, зроблені таким чином, несуть лиш приємні емоції та позитив.

            Як виявилось цього заняття, Тарасик  - справжній байкер:) У суботу він гордо зустрів нас на власному «залізному коні»:) Але малюк не лише їздив на ньому по відділенні, а й допомагав мамі у оздобленні скриньок. Вони у них вийшли просто фантастичними!

 

           Це Мартуся Кода? Її просто не впізнати – маленька усміхається, "щебече" та дуже активно приймає участь у всьому, що відбувається довкола! Прекрасні зміни у настрої, що просто не можуть нас не тішити! Поки мама працювала над рожевою коробочкою,  Мартуся  не байдикувала і також взялась до роботи. Для розпису дівчинка обрала дуже теплі кольори, тому її скринька  100% передає її суботню радісність.

 

          А хто ж це сміється на фото? Так, це Дениско Курницький. Той, хто завжди поводив себе стримано і не прохання мами «ну посміхнись» не особливо реагував! А тут такий неочікуваний прояв  радісних емоцій:) Ще б пак – малюк нарешті повернувся із реанімації до відділення! Хоч мама каже, що Дениско ще не зовсім добре себе почуває, на занятті цього зовсім не було помітно – хлопчик прекрасно працював над декоруванням своєї скриньки-сердечка, і допоміг мамі у прикрашанні другої.

 

            Ванька – хлопчик, що не перестає нас дивувати! Що він витворив цього разу? Всього одразу й не згадаєш. Для початку розповімо, що він без перестану розписував скриньки, і якби їх було більше, не зупинився б на власному результаті, далі він ганяв по всьому відділенню на маленькому мотоциклі (якого йому люб’язно позичив Тарасик), і так, що від всіх тільки й було чути «Ванька, обережніше!». А особливо тоді, коли він ледь не поперевертав відра з водичкою!:) Чудо мале, та й годі!

           Надзвичайно енергійним був цієї суботи і Саша. Хлопчик не міг всидіти, постійно змінюючи своє місце знаходження – то він у їдальні, то за мить – у коридорі, а згодом - у палаті, і потім знову - у їдальні :) Та для фотографування все ж вгамувався і радісно позував разом із двома красивими скриньками, які для нього створила мама.

            Як вдало підмітила мама Назарчика Трегуба, їхня робота дуже нагадує тортика. А й справді, дивишся, любуєшся і вже подумки їж щось солоденьке:)

            Змучена, з температурою 38, а натхнення хоч відбавляй – усе це про Ясю на цьому тижні. Дівчинка разом із мамою оздобила скриньку,  оригінально використавши  стрічечку та бісер.

            Сашка Маслєнніков - наш маленький геній:) Хлопчик дуже любить інтелектуальні ігри, якими, до речі, і займався до нашого приходу. Їх він відклав, для того аби приступити до розвитку у іншій сфері діяльності – творчій.  Опісля того, як Саша разом із татом порозсипав бісер по палаті, було прийнято одноголосне рішення – просто розмалювати скриньки:) І таким чином, на одній із них виросла красива квіточка.

         А ось Лілі не давали спокою закритий бісер та клей. Вона хотіла усе повідкривати, і звісно ж, у своїх найкращих традиціях, скуштувати:) Тому коли мама, не дозволяла їй це робити, це викликало у дівчинки масу обурення. Та мама встигала не лише приглядати за малечею, а й прикрашати скриньку. Результат її творчості можна побачити на  фото.

            Такої кількості діток у хірургії, а тим паче на загальному занятті, ми не бачили давненько! Скриньки, мабуть, справді дуже припали до душі малечі.

          Стильно та лаконічно! Софійка Єфіменко показала усім, що не обов’язково використовувати шалену кількість оздолюючих матеріалів, аби робота була гарною. Її скриньки виглядають цілком довершеними при використанні лиш стрічки та акрилу.

       Якби коробочка Любомирчика потрапила на прилавок красивого сувенірного магазину, вона б миттю знайшла свого покупця! Його декорування -  надзвичайно гарне  та цікаве!

            Не поступається красою і робота Анічки. Скринька - дуже делікатна та витончена! Усе у її роботі продумано та деталізовано. Залишається лиш сказати, що Аня – молодчинка!

       Юлічка – неабиякий поціновувач жовтого кольору. І дізнались про це, не задаючи жодного питання, щодо вподобань маленької. Відповідь сама не забарилась – скриньку Юля розписала жовтеньким, і легко здогадатись, якого ж кольору вона вибрала ножиці та палітру:) Та звісно ж самим розписом робота не обмежилась – дівчинка красиво прикрасила скриньку сердечком із бісера та незвичним бантиком із стрічки.

            Маленька Тася взялась за декорування двох скриньок. Вони  - зовсім різні, на одній зображено акуратно викладену бісером квіточку, а друга оздоблена більш експресивно. Та що перша, що друга роботи – дуже симпатичні!

            Віка -  не лишень справжня красунечка, а й майстриня на всі руки. Скринька, прикрашена дівчинкою, чергове нагадування про це! Дуже гарний результат  творчої роботи Віки!

        

            Позитивнми, сонячними скриньками може похвалитись і ця маленька мастриня!

            Добігло завершення ще одне заняття. Воно принесло діткам та волонтерам  безліч приємних вражень.