Новини / Вівторок, 14 лютого, 2012

Мальвіни діточок із Дністерської :)

 

 

Цієї суботи у відділенні хірургії та гематології ми працювали у квітковій тематиці методу орігамі, скаладали персонажів казочки про Буратіно. Хоч на занятті були і дівчатка і хлопчики, та діточки надали перевагу Мальвіні, а не П’єро. Мабуть, наші малюки зробили правильний вибір – П’єро завжди плаче та скаржиться на все. А наші дітки зовсім не такі - вони жартують, дарують свої прекрасні посмішки іншим, та завжди раді творчо попрацювати!!!:)

 Отже, почнемо із відділення хірургії.

  


Єдиним із діточок хто відвідав загальне заняття є Юрчик Петрик . Проте малюк мав куди важливішу справу, аніж роботу над  Мальвіною -  створення досить абстрактної та цікавої аплікації,  філософським змістом якої Юрчик з нами не поділився :) А орігамі хлопчику  допомогли зробити волонтери та мама.

Цієї суботи ми нарешті змогли побачити наше сонечко Софійку Єфіменко . Після операції дівчинка ще ослаблена, тому працювати на повну силу, як у неї це завжди виходить,  Софійці було трішки складно, та вона із задоволенням вирішила поскладати простіші орігамі  опісля заняття. Хочеться додати, що дівчинка дуже змінилась за нетривалий час, який ми її не бачили – дуже погарнішала та подорослішала :)


Напевно жодна дитинка не отримала стільки радості від іграшки, як Арсенчик. Маленьке котенятко аж засіяло отримавши її та дуже ніжно вигукнуло: «Ляля»!!! Ох, не дарма значить, ми стільки сиділи над тим орігамі:)

  


Коли ми зайшли до палати Олежика Соболевськогоаби сфотографувати його із складеною Мальвіною,  нашу увагу привернув кораблик – протягом тижня хлопчик часу дарма не гаїть, а дуже творчо його проводить. Він похвалився чудовим пітратським кораблем, складеним власноруч. Наш Олежик просто молодчинка!!!

 

Ігорчик спершу дуже вагався: «Навіщо мені та лялька, я ж хлопець?!». Та потім він зрозумів, що якщо орігамний виріб йому не потрібен, його можна подарувати мамі, або ж ще комусь. Після заняття хлопчик вирішив попрацювати над складанням інших конструкцій методом орігамі.


Сергійчик Добромольський кожного разу нас вражає своїм позитивом, у цієї дитини нам усім ще вчитись та вчитись:) Також малюк нас усіх вже навчив, що якщо його фотографувати, то отримані світлини обов’язково показати йому. Фотографія із зробленою за допомогою орігамі Мальвіною  - не вийняток:) Сергійко одобрив –  отже, ми публікуємо :)

 


Іванко Удич (як ми його любимо називати, наш маленький Івасик Телесик:)) на цьому занятті потішив нас хорошим настроєм та непосидючістю. Малюк один із небагатьох,  хто обрав для створення Мальвіни кольори, котрі відповідають образу персонажа казочки.

Півтора  тижня тому малюку зробили операцію. Зараз Івасик вже добре почувається та продовжує лікування. Сьогодні мав робити КТ – сподіваємось лише на хороші результати.

 


Юрчик фотографуватись не хотів, проте варто зауважити, що малюк вийшов на фото як справня фотомодель:) Мальвіною хлопчик задоволений, але він не проти побачити і складених із паперу котиків, песиків, лисичок  та інших, тому роботу із орігамі він продовжив разом із мамою і після заняття.

У гематології діточок на загальному занятті було більше, окрім Мальвін, вони ще й  встигли поскладати методом орігамі різних веселих тваринок.


Поки мама працювала над складанням лялечки, Віка всерйоз захопилась роботою із ножицями, а потім і складанням різного із кольорового паперу:) А після цього маленька ще й   взялась за розмальовки.


Мальвіна у Соломійки Паньків вийшла дуже теплою та сонячною. Усі її роботи є  саме такими, і це не дивно, тому що вироби повністю відповідають життєрадісності маленької:)

Соломійка у відділенні близько місяця – можна сказати, що тривале лікування ще попереду. Сторінка дівчинки лише готується для розміщення на сайті, і допомога однозначно буде потрібна.


Цієї суботи Софійка Кучинська натхненно нарізала кольоровий папір, але згодом повинна була відлучитись від  роботи аби піти на процедури.

 


А ось Оленка із захватом спостерігала за усім, що відбувалось на занятті. Також малятко може похвалитись і лялечкою Мальвіною, і жабкю з орігамі.

На цих вихідних діткам із відділень гематології та хірургії допомагали волонтери Леся,  Володимир, Сашко, Надія, та дві Наталки. Дякуємо їм за те, що кожної суботи вони  із радістю проводять творчі заняття для наших малюків.

Цими вихідними діточки із Дністерської і казочку згадали і попрацювали у техніці орігамі. Тобто, нам усім вдалось поєднати приємне із корисним:) А результатом кропіткої та досить непростої роботи стали милі Мальвіни, кожна з яких вийшла не схожою на іншу.

 

БФ «Крила надії»

      032 240 76 13