Новини / Четвер, 24 листопада, 2011

Жар-птиця на Дністерській :)

Цієї суботи нами усіма було зроблено колосальну роботу, яку я називаю «жахливим» модульним орігамі:). Ми довго боролись, та все ж перемога була на нашому боці, і тепер у відділеннях гематології та хірургії красуються дві жар-птиці.

Дана техніка вимагає кропіткого та тривалого підготування, а далі і не простого складання пташки, але наші зусилля є виправданими, оскільки діти отримали масу задоволення.

У відділенні гематології одними із відважних «борців» були Орест та Ярослав. Вони надзвичайно активно та скрупульозно створювали птаху.

 


Оресту перепала роль координатора роботи. Однак керуванням його праця не обмежилась, він також допомагав у скріпленні велетенського хвоста жар-птиці.

 


Ярослав працював власне над створенням пір’їнок. Складав їх дуже вміло, ніби вже не перший рік займається модульним орігамі :) .

 


Оля ж вирішила допомагати нашим волонтерам у створенні тіла птахи. І правильно, навіщо ж ті пірїнки, коли їх не буде на що чіпляти :) . Однак згодом в неї почала боліти ручка, тому естафету перейняла наша волонтерка.


Тетянка ж вирішила створювати пір’їнки, аби пташка була ще гарнішою.

 

Люба Павлишин вперше прийшла на наше заняття, і нам здалося, про це не пошкодувала :). Тому що пір’їнки сторювались із неабиякою цікавістю, дівчинка була дуже задіяною у творчий процес.

            Завтра Люба починає курс антибіотиків, дуже сподіваємось, що все буде добре.


 Задіяні були усі дітки, однак деякі із них все ж не наважились взятись за таку складну роботу, тому вони зайнялись розмальовками. Однак, їхні мами из захопленням допомагали у створенні жар-птиці, сподіваємось, що цікава робота допомогла їм хоч на дві години забути про усі проблеми..

 

Птаху складено не лише дітьми та матерями, а й безперечно, волонтерами. Дітям допомагали Володя, Сашко та Маряна.


Заняття настільки обєднало дітей, що вони всі вирішили зробити спільну фотографію!

 

Так само потужно кипіла робота і у відділенні хірургії.


Дві серйозні перемоги відбулись на занятті у відділенні: перша, це звісно створення жар-птиці, а друга – вперше за тривалий час на загальне заняття прийшла Софійка Єфіменко , і мало того, що прийшла, навіть була не проти фотографуватись та подарувала нам одну зі своїх чарівних усмішок :). Дівчинка була надзвичайно активною та позитивною.

Софійка закінчила курс хіміотерапії, пройшла обстеження завдяки Вашій допомозі і тепер її чекає консультація київських спеціалістів, яка визначить хід подальшого лікування. Сподіваємось лише на хороше!


Не менш серйозну участь у складанні павича приймала і Даша. Вона була також у гарному настрої та готовності до насиченої роботи.

 

                   

Юрчик Сидоров та Танічка Жишкович знову працювали у тандемі. Спершу вирішили допомогти у створенні пірїнок, але потім все ж взялись за розмальовки. Мабуть, для наших малят модульне орігамі є трішки заскладним. Нічого, ще пару років і вони активно і самостійно створять нам свою птаху :) . Варто зауважити, що хоч вони і розмальовували малюночки, та із загального заняття у палати не перейшли. Мабуть, на занятті дійсно вітала групова, колективна атмосфера.


Наше сонечко,Вероніка Нальотова, була трішки ослабленою, оскільки була одразу після хімії, тому вирішила розфарбовувати розмальовки. Та ми впевнені, що у майбутньому у Вероніки буде ще не одна можливість попраювати над модульним орігамі :).


Влаславчик Кінаш  працював достатньо самостійно, ідея орігамі йому дуже припала до душі. Він із великим захопленням фотографувався із птахом. Підозрюємо, що до фанатів модульного орігамі добавився іще один хлопчина :)

Зараз Владислав на хімії, аж до четверга. Тож, просимо всіх міцно тримати кулачки за нашого хлопчика.

 


Олежик Соболевський як завжди працював дуже зосереджено і самостійно – ну просто молодець!


Із великою гордістю за те, що вона задіяна у створенні жар-птиці, фотографувалась разом із ним Христинка. Вона працювала над складанням пірїнки і розмальовку встигла розфарбувати. Їй також допомагала наша волонтерка Лариса.

 

           

 

Створення пташки у даному відділенні відбулось завдяки нашим волонтерам Наді, Наталі, Юлі, Наталі та Ларисі.

 

Одне можна сказати із чистою впевненістю – дане заняття надзвичайно згуртувало діточок із різних палат та дало їм відчуття дружньої команди!

 

БФ «Крила надії»

 

032 240 76 13

          Проект «Терапія радістю» здійснюється  за підтримки Львівської міської ради.