Новини / Вівторок, 21 серпня, 2012

Морські пейзажі від діток із Дністерської:)

Море, сонечко, пісочок… Перебування у лікарні – ще не причина повністю відмовлятись від такого задоволення. Як ми вже всі в тому переконались, найкращим способом перенесення у бажане місце є малювання:). Ось і цієї суботи ми озброїлись гуашшю та пензликами і гайда на відпочинок:) Дивлячись на роботи аж відчувається морське повітря та шум морських хвиль. Так, дітвора гарно передала атмосферу теплих країв:).

         

        

          Цього  тижня завершився карантин у відділенні гематології і після кількатижневої перерви ми провели творче заняття. Волонтери із радістю прийшли до діток у їдальню, а малюки у свою чергу також дуже тепло їх прийняли:)

       

      

        Точний та дуже уважний до найменших дрібниць, Богдан Погуляєв виконав два малюнки. Здатність до  розрахунків можна спостерігати вже на першій роботі: кораблик, наче намальовано за схемами креслення, а ще хлопцеві дуже бракувало лінійки:). Роботу він вирішив довершити у палаті, аби ще продумати всю концепцію. Проте, ми вже із впевненістю можемо сказати, морську атмосферу вже передано на  100%. І  це не дивно – Богдан дуже любить і охоче займається морським поло:). Друга робота – ніби виконана рукою математика:). Малюнок настільки цікавий, що його можна описувати без зупину!!!А  намальовано його лише олівцем. Як зазначає хлопець, саме із цим матеріалом йому працювати найкомфортніше. Якщо все написане узагальнити, то скажемо, що дві роботи – просто супер! :)

                       

            Картина Юлі Репчак сповнена мрійливості та чуттєвості. Дуже гарним вийшов у неї  задум із безліччю пташок, що кружляють біля човника. Мабуть саме вони та пухнасті хмарки наповнили роботу легкістю та повітряністю.

Боганка Степа вмістила на одному аркуші все:зайчика з морковкою, сонечко, квіточки і веселу дитинку,  а все це оформлено в особливому стилі,  який здатна повторити лише вільна від художніх умовностей дитина:). Також Богданка показала нам майстер клас, що стосується сфери медицини – дівчинка першокласно «поставила» бабусі катетер. Бачимо, Богдана вже визначилась із майбутньою професією:).

Сашкові пощастило – з ним працювали мама і волонтерка Наталя, оточений такою увагою хлопець згодом  захотів  і сам помалювати:).  За основу він взяв роздруківку із зображенням моря і вирішив, що робота недовершена, тому взяв пензлик у руки і вніс свої корективи у картинку:). Також Сашко дуже весело позував, роблячи кумедні вирази обличчя:).

Назар посідає почесне місце  як найбільш продуктивний митець заняття:). Бо намалював цілих три картинки. Чемно виконавши малюнок згідно теми, перейшов до втілення у малюнках власних ідей . Дуже гарні та кольорові  роботи!

Настя разом із татом дуже вміло впорались із темою заняття! На роботі маленької красуні ми можемо побачити кораблика і чудовий схід сонечка! Молодці!

Скільки різноманітних справ заважало Іринці повністю віддатись мистецтву! Всього й не згадаєш:). Тому і роботу дівчинка не встигла повністю завершити. Але це зовсім не проблема, тому що малюнок завжди можна довершити і опісля заняття:). Підхід до завдання у дівчинки дуже оригінальний, вона намалювала підводний світ, а особливо гарною є ідея із морським замком. Словом, просто казково!

Ще зовсім недавно на занятті у хірургії ми могли побачити від сили 5 діток, а цієї суботи їх було аж 9. Діти так захопились малюванням, що їм не хватило аркушів, вони ж не розгубились і із радістю взялись за розпис листочків-роздруківок:).

Вже не вперше спостерігаємо чудові малюнки від Юрчика Федини та його мами. Цей раз не вийняток. Дивлячись на спокійну  морську водичку, на якій видніються сонячні бліки та дуже вдало намальований кораблик, здається, ніби ти дійсно сидиш на морському берегу біля цієї краси. Так, робота  - надзвичайна!

Ліля малювала картинку дуже схожу на Юрчикову. Проте, робота її зовсім інакша, передає характер авторки. Важко сказати, що ж у її картині мене захопило найбільше: золотаве від заходу сонця небо, чи може корабель, парус якого сонно похилився до водички,  а можливо саме море, що переливається ніжними кольорами заходу… Чудова робота у всіх її проявах та моментах!:) 

Віталік Лесюк побачив море під цікавим кутом, не намалювавши пляжі та відпочинок, а моряків:). А скільки риби у його морі!...Пощастило ж рибалкам із кораблика:).

А ось Оксанка зобразила інше бачення моря – романтичне та ніжне. Її робота могла б слугувати ілюстрацією для книжки пригод про моряків та піратів! Такий результат отримано завдяки кораблику із красивими вітрилами та дельфінчику, що пірнає в воду. Захоплююча картина!

Вадимкові дуже сподобалось саме перебування на занятті. Непосида встиг побувати всюди і навіть під столом:). Поки він займався такими невідкладними справами мама та волонтери намалювали для маленького малюночок. Промінчики сонечка, ніби крутяться і розганяють усі хмарки навколо себе. Та зацікавлює не лише сонечко, а й дуже гарно намальовані хвильки!

Любомирчик придумав дуже миловидні морські краєвиди. Але придумати – це ще не завершення роботи! Втілити на аркуші вирві фантазії – дуже важливий етап творчості. Із ним усміхнений хлопчик впорався бездоганно. Він намалював скелі, що оригінально обрамлюють роботу. Жовто-оранджеве небо  не менш вдало доповнює малюнок. Загальна картина – вражає погляд. Любомирчик – молодчинка!

Ілля склав враження ділового, серйозного та впевненого  хлопця. Тому що паралельно встигав робити декілька справ. А саме намалювати морську картинку; вирішити безліч питань по телефону:). На малюнку зображено велетенського пароплава із двома українськими прапорами,  у водичці видніються рибки, і одна з них не яка-небуть, а акула! Але боятись немає чого, кораблик у Іллі вийшов дуже міцним та бойовим:)

На початку заняття Максим не мав бажання та натхнення малювати. Та згодом все ж передумав взявся до роботи і створив власний малюнок із морськими краєвидами.У його роботі  елементом, що найбільше привертає увагу є дерево із цікавими гілочками.

Марічка малювала разом із мамою. На їхньому малюнку можемо побачити кумедні хвильки та сонечко із різними промінчиками. Та згодом дівчинці сало цікавіше малювати по роздруківках-зразках, тут вона виклалась по повній! Малюнки виникали швидко і за допомогою енергійних мазків пензлів!

Дякуємо нашим волонтерам Володі, Лесі, Надії, Наталці, Ані, Наталці за гарно проведене заняття!

Незважаючи на те, що ми завжди пропонуємо спільну для всіх тему, завжди спостерігаємо різноманітність ідей, манери та способу малювання.  Ми побачили різні, не схожі між собою морські пейзажі діток із гематології та хірургії, котрі передавали характер та вподобання дітвори:) 

БФ"Крила надії"