Новини / Вівторок, 29 квітня, 2014

Така "звичайна" акварель:)!

Ось і пройшли пасхальні свята, а з ними і насичені, непрості заняття. А що у нас зазвичай іде опісля них? Правильно, акварель:). Яка слугує своєрідним «розвантаженням». Я завжди дивуюсь тому, як вона подобається дітям. Звичайна, банальна тема, а захоплення від неї хоч відбирай. Та й справді, діти можуть вільно фантазувати, експериментувати із кольорами, і просто отримати радість він нових мазків пензлика... Заняття проходило у дуже жвавій, прекрасній атмосфері. Малята, як ніколи багато розповідали про все на світі та просто насолоджувались таким простим малюванням!

               

Розпочнемо із відділення гематології.

Ох, ця Катруся! Цієї суботи від неї можна було і почути про високі аналізи, які вона із всією родиною так чекала;як спершу їх переплутали із показниками іншої дитини;про те, що тепер вона не боїться уколів, бо в неї катерер і ще про багато всього іншого. Але для того аби про це все написати, доведеться присвятити їй цілу статтю:). Тому зараз переходимо власне до її малюнка, не менш цікавого, аніж її розповіді. "Котик та сова - нічні тваринки, тому вони пішли гуляти вночі, але на малюнку - день". Катруся пояснила все дуже лаконічно – просто це фантастичний, казковий малюнок!

Завжди, коли ми пишемо про Вікусю Рубаху, використовуємо прикметник "скромна", та чомусь повз увагу проходили незаміченими "творча" та "старанна". Малюнок, що ми бачимо на фото - маленький шедеврик від маленької красуні.  Та і цього разу вона була дуже скромною:коли дівчинка домалювала, дуже тихо та сором'язливо сказала "я вже завершила", так ніби її картинка проста та не цікава, коли ж сам малюнок – просто супер!

Дуже невпевнено, попід руку тата, прийшла на заняття Діанка Дмитришин. Спершу все оглянула скептично, та зрозумівши, що їй тут не будуть проводити ніяких процедур сіла за стіл і взяла у руки пензлик. А малювала, що дуже неочікувано, машинку:). Я ще ніколи не бачила, аби дитина творила із таким захватом та зануреністю у роботу!

Аліночка намалювала дві картинки. На них двох зображено схожий фон(дорога та будиночки), лиш персонажі змінюються. Дуже цікаво та оригінально!

«Не впевнені, що встигнемо завершити роботу, бо треба виконати безліч справ!»,- сказали на початку заняття Соломійка Попіль та її мама. І що Ви думаєте? Із завданяням вони впорались одними із перших. І як гарно при тому вони це зробили! Від яскравих барв, що використані у роботі не відірвати погляду!

Чудовий малюнок створила і Таня Дзюба. Він у неї вийшов яскравим та весняним.

Те що політ фантазії наших діток - це не рідкість, ми вже добре знаємо. Та ми знову вражені. Цього разу здивувала робота Вікусі(дівчинка ще недоробила її і обведе всі контури фломастером). На малюнку зображена сова, на одному плечі якої сова-ангел, на іншому – чортенятко, а попід ногами - змія! Символічно та цікаво, і все це придумано маленькою дівчинкою!

Захарчик - веселий та привітний хлопчик, відвідав наше заняття вперше. Та більш ніж впевнені, що тепер він буде стабільним прихильником суботніх «хендмейдів». Захарчик намалював два малюнки, і коли працював над першим, дуже сильно сміявся із власних котиків:). 

Під самий кінень заняття до нас у їдальню завітала Настя. Їй настільки сподобалось малювати, що навіть опісля творчого мама Катрусі принесла для неї фарби, аби вона далі продовжила роботу.

А тепер переходимо до відділення хірургії.

 Олежик любить усіх-усіх тваринок, тому й не став обирати між котиком чи песиком, та намалював їх двох:).А опісля подарував нам свою жартівливу усмішку.          

Ця мила дівчинка особливо мене вразила! Тому що, як сказала мама, маленька вперше за місяць тримає у руках пензлик. Тому для неї - це дуже віповідальний та хвилюючий момент. І що б вони із мамою не говорили  - малюнок прекрасний!

А ось іще одна привітна та усміхнена дівчинка. Таке сонечко, що словами не передати!:) В рученятках вона тримає малюнок із фантасичним котиком, якого для неї старанно намалювала волонтер Аня. Маленька сама не мала змоги це зробити, та впевнені, що у майбутньому вона буде приймати активну участь під час творчих!

Тут Ви можете побачити малюночки діток, що не хотіли фотографуватись.

Якщо Ви бажаєте  фінансово допомогти у проведенні творчих занять, можете переказати кошти на реквізити фонду з призначенням платежу:  Добровільна пожертва на проект "Творча майстерня".

 БФ"Крила надії"