Новини / Вівторок, 30 жовтня, 2012

Ловися рибко велика і маленька!:)

Завітавши до львівській лікарні, що на Дністерській, цієї суботи ви б не зустріли діток, якими звикли їх бачити, а познайомилися б із природженими мореплавцями та риболовами:). А все це завдяки таким улюбленим «підводним» темам. Морські подорожі, рибки, і все що асоціюється із водою викликає у дітей хвилю позитиву! Те ж саме стосується скляних виробів та акрилу! Об’єднавши такі улюблені для них речі ми отримали справжній кольоровий вибух та немалий «улов», до двадцяти величеньких рибин:)! Та навіщо багато говорити, дивіться самі:).

                А розпочнемо із шедеврів відділення хірургії!

Хоч на заняття ця дівчина прийшла найпізніше, про неї хочеться написати у першу чергу. Зазвичай серйозна та незворушна. Саме такою  ми часто можемо бачити красуню Лілю. Та ми добре знаємо, що це лише одна із сторін характеру дівчини. Цієї суботи ми «зустріли» зовсім іншу,  усміхнену та повністю занурену у творчу діяльність Лілю. Обрані нею кольори гармонійно поєднуються та роблять її скляний виріб неординарним та миловидним. Не знаходяться слова, аби описати усе захоплення від  розпису Лілі! Її рибка – просто супер!

Життєрадісна Софійка Єфіменко перетворила звичайну салатнику на витвір мистецтва! Дівчина не полінувалась обвести золотистим контуром усю луску! Особисто мені на це не хватило б терпіння та нервів!:) . Далі вона нанесла шар салатової фарби. І результат не забарився -  Софійка отримала прекрасний, та що ж тут говорити - казковий виріб! Друга рибка, котру тримає у руках дівчина - творіння її мами. Та найкумеднішим було те, що саме Софійка перевіряла як ідуть справи у  мами, чи в неї усе виходить і давала влучні настанови щодо того як працювати:). Під пильним керівництвом Софійки у них двох вийшли чудово розписані тарілочки!:)

Надзвичайно хороша новина про те, що Василькові   Нижнику можна сидіти, просто блякне у порівнянні із тою, яку ми спостерігали цієї суботи! Із неприхованою радістю у очах та, поки що, ослабленістю, Васька помаленьку ходить. Так, дистанція не значна, але це шалений крок уперед(у найрізноманітніших значеннях цього слова). Та незважаючи на таку серйозну зайнятість, хлопець вирішив виділити час і на творчість,   розписавши салатнику. Барвиста, красива та непроста у розписі! Василько, тримаємо за тебе кулачки!

Владславчик Кінаш! В суботу хлопець просто світився від радості, а сміявся так, що разом із ним усміхалась уся палата:). Хороший настрій приніс Владику і творче натхнення.  Він розмалював дві рибки, максимально використавши припавший до душі салатовий колір! Роботи – позитивні та кумедні, як і сам Владик:).

Христинка Зеленюк ніяк не могла приступити до розпису, все вагалась якою ж має бути її тарілочка. Так, ці роздуми були не даремні, тому що її рибка складається із багатьох узорів, і переливається різними кольорами! Оздобивши салатничку Христя сказала, що від цього моменту буде їсти тільки з неї:). Як це вже помаленьку стає традиційним у наших відділеннях, діти починають присвячувати творчості багато часу і поза нашими заняттями. Христинка – не вийняток, вона захопилась вишиванням бісером і показала нам, яких гарних результатів їй вже вдалось досягнути!

Яка ж гарна робота вийшла у Оксанки!  Найбільше, мабуть, захоплює створений дівчиною колір – морської хвилі! Завдяки цьому Оксанці вдалось 100% передати усю красу підводних жителів! Розпис тарілочки вражає, і не дивно, у  Оксанки – хороше відчуття кольору, яке так важливе для справжніх художників:).

Цього заняття Анастасія була настільки непосидючою та бадьорою, що не дала мамі понудьгувати:). Та мабуть, саме завдяки цій енергійності  у них вийшла позитивна та світла робота :).

На цьому занятті Олекса не обмежився творчою діяльністю, а й зацікавлено дивився на ком’ютері пізнавальну програму. Хлопчик всебічно розвивається, та й годі:). Та не забуваємо про його рибку – сонячну та позитивну! Олекса дуже гарно попрацював! Молодець! 

             Побачивши нас мама Соломійки одразу ж сказала, що дівчинка дуже нам зрадіє, тому що неабияк любить займатись творчістю. І це було видно одразу ж як тільки вона приступила до розпису. А  від самого результату  - рибки,  просто не відведеш погляду!

            Ну а тепер переходимо до опису морських творінь дітей із гематології.

Опісля розповіді Іринки про те, як вона небайдужа до  візажу, відкрилось іще одне цікаве захоплення дівчинки – любов до медицини та складних  процедур. «Пацієнтом» Іринки слугував її ведмедик, на якому вона відшліфовувала усі свої лікарські вміння:). Та поряд із цією зайнятістю дівчинка встигла ще й красиво розписати салатнику! Побільше б таких рибок у морських просторах:).

Зайшовши до їдальні я була приємно здивована – на загальному занятті натхненно працювала Юлічка Репчак(дівчинка завжди займалась у палаті).  Вона разом із мамою оздобила аж дві рибки! Перша  - ніжна, насичена та різнобарвна. Ідея розписати другу рибку виникла досить спонтанно і ближче до завершення заняття. Та у красі вона не відступає першій. Дві чудові роботи!

Спілкуючись із  Бодькою Погуляєвим не можливо стримати сміху та емоцій. Цієї суботи , хлопець, традиційно для нього, багато жартував:). Його фотографія із кумедним виразом обличчя викликала справжній фурор у нас всіх! Та не лише  позитивність Богдана фігурувала на занятті, а розписана ним риба! Хлопець не побоявся екскрементів та використав сильне та «чоловіче» кольорів. Це потужна робота, дивлячись на яку розумієш, що  творіння виконане справжнім майстром!!! Ще б пак, теми, пов’язані із водою близькі Богдану, як нікому іншому – він обожнює водне поло!

Не так і часто можна спостерігати наступну картину - Ромчик Мотлюк приймає 100% участь під час заняття, повністю поринувши у творчий процес. Та це творче припадає до розряду саме таких занять!:) Хлопець прекрасно попрацював, самостійно розмалювавши рибку у синьо-червоних кольорах! Супер робота!

Незважаючи на вік, Назарчик Трегуб, постійно дивує нас своїм «дорослим» креативом. У хлопчика вийшла дуже якісна,  красива кольорова рибка. До речі, Назарчик дуже любить фотографуватись, а особливо переглядати отримані фотографії. Зроблені нами фото малюк схвалив:).

Позитивна, весняна та сповнена світлої енергії! Така вийшла рибка у Насті Садури та її тата(і це не зважаючи на те, що у суботу випав перший сніг). І це все завдяки творчому натхненню маленької та її позитивному настрою! Так і тримати!:)

Дивлячись на роботу Софійки, виникає лише одна думка: «Ого»! Ну добре не одна, але всі вони у такому ж дусі! Ну просто прекрасний розпис, що вартий багатьох похвал!

«Риболовля» у відділеннях принесла свої творчі плоди! І неабиякі! Такими красивими рибками не похвалиться жоден рибалка чи мореплавець! А наші діти – запросто! :) Із нетерпінняме чекаємо наступної креативної суботи!

БФ"Крила надії"

тел. 240-76-13