Новини / Вівторок, 26 березня, 2013

Крейдяні творіння дітей із Дністерської 27:).

«Відкриваємо коробочку та обираємо собі крейду». І так, після цієї фрази, ми побачили широко розплющені сяючі оченята маляток. Ще би! Від такого кольорового вибуху, який можна було побачити, розгорнувши упаковку із пастелями, ніхто не встоїть!Таким чином ми помаленьку взялись за підвищення рівня захвату у діток:). Наступною ціллю, посталеною нами під час заняття, стало покращення показників радості та усмішок завдяки такій настанові«Розмалюйте крейдою листочок, а потім розтушуйте зображене пальчиками».. Останнє, напевно, було саме тим, чого так чекали усі присутні на занятті:). Руки, лице, одяг – усе кольорове та яскраве). Ну, як у справжніх митців!

               

           Малювали ми, звісно ж, не лишень по собі, а й на аркушах. Першим ділом подумали про полярних ведмедів(як не як, Львів замело як на Алясці). Та комусь зимова епопея набридла і він вирішив зобразити кенгуру та мавпочок та інше.

Не терпиться поділитись пастельними картинками діток із гематології, що власне зараз і зробимо.

А розпочнемо із  Дениска Курницького. Цього тижня йому навіть не потрібно було говорити звичні фрази на зразок "Усміхнись", "Не будь таким серйозним". Тільки ми сказали, що будемо його фотографувати, на обличчі хлопчика образу ж з'явилась посмішка. Ще б пак! У нього цього дня був день народження:). Не годиться в таке свято сумувати. Незважаючи на цілковиту зайнятість: постійне прийняття привітань по телефону, спілкування із тіткою, що навідала його і т.д., Дениско знайшов час і для малювання. Адже він так любить тваринок, а особливо  - кенгуру!

          Ось і настало заняття для Ростика Білошапка! А то він постійно говорить: "Я не люблю малювати фарбами, більше  - олівцями". Ось і вони  - пастелі! Так що він почував себе зовсім впевненим і створив симпатичних полярних ведмедів. Малюнок - гарний, хоч іще недовершений. З нетерпінням хочемо побачити на наступному занятті, як Ростик допрацював його.

       Взявши до уваги запропоновану нами основу, Іринка все ж вирішила її урізноманітнити, доповнивши цікавими, романтичними ідеями. Дівчинка зобразила на роботі закоханих кенгуру:). Завдяки цьому робота малюнок Іринки кардинально відрізняється від інших. А ми лиш додамо, що завжди раді прояву дитячої фантазії, як це вміло зробила маленька художниця!

            

Хороший малюнок створив і Женя. Обмежився одним, бо ніяк не міг звикнути, що в нього брудні руки і постійно бігав їх мити:).

            

Дмитрик Піхович не на жарт захопився малюванням аквареллю. Тому навіть під час наших творчих відмовився від малювання крейдочками і взявся за фарби. Робота вийшла дуже особливою, і найбільше це спостерігалось саме тоді, коли він ставив роботу навпроти сонечка - вона переливалась перламутровими блискітками.

            Юля Репчак намалювала аж три роботи, проте сподобалась їй лишень одна, з якою вона власне і сфотографувалась. Інші ж припали до душі новій дівчинці із відділення, їй їх і було  подаровано:).

            

            А цю нову дівчинку звуть Соломійка. І до речі, вона також не гаяла часу, намалювавши і власного ведмедика. При цьому розповідаючи, що дідусь привіз їй рожеві шкарпетки:). Кумедна дівчинка, та й годі!

            Дуже жвавими та сповненими оптимізму зустріли нас цієї суботи діти із хірургії. Цей хороший настрій чудово передано на їхніх роботах.

               

               

            Олексій Дорош хотів встигнути за заняття все-все-все і навіть більше:) . Енергійний та життєрадісний малюк намалював аж 4 роботи(усіх тваринок, навіть двічі зобразивши ведмедика). Робив усе  "зі швидкістю світла", аби побігти до палати та дивитись мультики:).

           

          У звязку із погодніми умовами у місті, Аня, без найменших вагань, обрала для малювання полярного ведмедика:). І створювала його із найніжнішими почуттями, як це вона і завжди робить – у будь-яку її роботу вкладено душу!

            

            Тваринки - це, звісно ж , прекрасно. Та Юлі більше до вподоби малювати на вільну тематику. Вільну і головне авангардну:). Дуже красива та насичена картинка! Юля - молодчинка!

            Повернулася у відділення опісля ТКМ в Києві  красуня Оксанка. У їдальню дівчинка зайшла переповнена позитивом, яким зарядила й усіх інших. Оксанка намалювала три роботи, і кожна із них передає свою емоцію. Ось наприклад, із мавпочкою  - радісність. Навіть дівчина взявши її у руки почала щиро посміхатись:).

            Вагались, іти чи не іти на заняття, Василько та Артемчик. Бо трішки затримались. Та, звісно ж, хлопчики правильно зробили, що вирішили завітати до їдальні. І за лічені хвилини вони вже тримали у ручках малюнки тваринок.

            

                

Цей хлопець також довго сумнівався чи хоче він малювати. Та все таки обрав правильний вибір:). Прийшов на загальне заняття і створив аж три симпатичні малюнки.

З такими матеріалами як крейдочки, усі діти, що відвідали цього тижневе творче працювали вперше, тому воно викликало у них неабияку зацікавленість. Комусь ближче було малювати зиму, хтось зображував тваринок, що живуть у теплих краях, а хтось малював чисту абстракцію. Так, усі вони в нас особливі та неповторні, якими б матеріалами не проявляли себе!

           БФ"Крила надії"

тел.: 240-76-13