Новини / Середа, 18 квітня, 2012

Креативні писанки дітей із Дністерської :)

Розпис писанок – древня українська традиція, що окрім естетичного має й потужне сакральне значення. Колір, символ – усе обиралось не просто так. Діти із відділення Дністерської про все це добре знають, та захотіли піти незвичним методом оздоблення писанок – не лише розписуючи їх, а й створюючи писанки-тваринки та писанки-мотанки.

                

                              

            У хірургії заняття  не відбулось, тому що малюків із відділення  вдалось відпустити на свято додому.

 А ось у гематології кипіла посилена робота. 
 
 

Цієї суботи Сашко Маслєнніков  бив усі можливі рекорди щодо кількості та й різноманітності стилів прикрашання писанок. Ми можемо побачити і писанку-мотанку, і розписані у полосочки деревяні яйця, і наприклад, писанку-собачку! Песик вийшов дуже гарним, та варто сказати, що нас більше зацікавив не він, а інший продукт  завжди дивуюючої нас фантазії Сашка – триоке курча-інопланетяшка. Мабуть, таке може придумати тільки Сашко, малий непосида, якому завжди вдається вигадати щось оригінальне:).

Якщо минулого тижня Ліля усувала непотрібні деталі із столу намагаючись їх з’їсти, то цього разу вона скидувала їх  на підлогу. І правильно, коли працюєш,  зайвих речей не повинно бути, аби нічого не заважало :). Поки дівчинка займалась дуже відповідальною працею, мама створювала для неї писанку-мотанку.

Павлик - хлопчик із тонким відчуттям мистецтва. У цьому ми переконуємось із кожною пропонованою нами темою. Цього разу він намалював на писанці пасочку, яку аж хочеться скуштувати через велику схожість із справжньою:). А для такого реалістичного відтворення речей треба бути як мінімум здібним. Тому нам дуже цікаво, що ж Павло придумає на наступний раз!:)

А ось Юра - не лише творчий хлопець, а ще й економний:). Економив він власні сили, тому що коли йому набридло накручувати ниточку на яйце, він вирішив замалювати середину акриловими фарбами – і цікаво дивиться, та й енергії дарма не потратив:).  Також писанки  привертають увагу і тим, що виконані у патріотичній кольоровій гаммі:) Молодець!

Юля Репчак настільки захопилась самим процесом розпису, що й не зауважила, як швидко пройшов час. Тому друга писанка залишилась трохи незавершеною. А перша – ну просто шедевр! Ніжна, цікава і сучасна. Спокійні хвильки на писанці виконаній пензлем дівчинки притягують погляд знову і знову. Юля мала справді постаратись, аби отримати такий ефект.

Євгеній Демчишин малював  уже усім нам відому машину. Хлопець часто зображає саме її на своїх малюнках, кожного разу доповнюючи новими елементами та функціями. Цього разу  Женя приписав їй дуже важливу та відповідальну роль -  машина перевозить завжди  свіжий хліб.

Оксані Шандерській  у своїх писанках вдалось поєднати  дві різні епохи - малюнки на них дуже нагадують стародавні традиційні розписи та водночас виглядають дуже по сучасному. Оксана спершу не хотіла займатись, все ж   передумала і прийняла участь у творчому занятті. І це дуже добре, тому що завдяки цьому ми побачили дві дуже красиві писанки!

Соломійка Паньків працювала у своєму звичному стилі – побільше позитиву та усмішок. Її писанка – це прояв сонячності, тепла дівчинки та любові до весни. А саме ці мотиви є дуже важливими при розписі цих великодніх атрибутів.

Дякуємо волонтерам Ані, Лесі, Володі, Наді, що вони знайшли час у суботу, перед Пасхою,  і провели  чудове заняття!

 

                                                                                              БФ «Крила надії»

                                                                                              тел. 240 76 13