Новини / Вівторок, 22 травня, 2012

Пластилінові мультгерої із гематології та хірургії Львова:)

Маленькі рученята не хочуть відпочивати ні на мить – пластилін розминається, ріжеться, набуває нарізноманітнішої форми та величини. А коли звернемо увагу на личка, то бачимо захоплення від цих дій. Саме таку картину ми мали змогу спостерігати на занятті в цю суботу, коли дітвора із Дністерської виліплювала всяку всячину із пластиліну.

            

           

            Діти із гематології прийняли  пластилін з задоволенням. Ліпили, поки не  позмучувались:).  А це відбулось зовсім не швидко, тому що  вони дуже енергійні та активні:).

Сашко Маслєніков показав нам усім майстер-клас по дуже натхненному нарізанню пластиліну, вмінню жартувати та фантазувати. Спочатку Сашко створював тарілочки,  не знаючи,  для кого ж вони призначені. Довго не зволікаючи, він визначився, що для равлика. І на цьому тільки почався творчий політ фантазії хлопчика:). Уява  привела його до  роздумів про самокат; про те, що  він має такий власний вдома, і що пора ліпити саме його:). А для кого? Для Губки Боба :) Малий фантазер не перестає нас всіх дивувати:).

 

            Павлик почав ліпити колобка, жартуючи, що обрав цього персонажа, тому що його найлегше зробити. Але коли ти працюєш одною рукою, відчуваєш себе ослабленим, то насправді все не так і просто. Тому хлопчик справжній молодець, бо поставлене перед собою завдання вміло виконав і взявся за складнішого персонажа – Губку Боба. Його ж він захотів доліпити у палаті. Справжнім досягненням його спільної роботи з мамою став Шрек. Нема слів, щоб описати враження від того наскільки схожим він вийшов до героя з мультфільму!

             

          Юля Репчак  творила не стандартно, зробивши цілу історію-картину. Оформила вона її дійсно як малюночок – причепивши всі деталі до картону. Робота – дуже красива: тут і улюбленець Юлі – ведмедик, і квіточка, кожен листочок якої має своє забарвлення і яскравий, барвистий метелик. Пластилінова картина  - яскрава, позитивна та оригінальна. Юля – молодець, що все це сама придумала та зліпила:).

             

            Євгеній Демчишин зробив двох дуже цікавих персонажів. Спершу здалось, що то герої із мультфільму «Ну постривай!», але приглянувшись до них розумієш, що навіть, якщо це й вони,  то удосконалені та осучаснені:). Зайчик із морквинкою  - дуже гарний та милий. Але найбільше привертає увагу зліплений Євгеном вовк, котрий тримає у руках гітару. Фантазував та ліпив Женя разом із волонтером Сашком. Їхня спільна робота  - дуже миловидна та музична:).

                 

        Усміхнена та енергійна Настя, як тільки нас побачила, почала бігати та голосно вигукувати: «Малювати-малювати!!!». Але коли взнала, що ми будемо ліпити, а не малювати ні на мить не засмутилась, а навіть дуже зацікавилась роботою. Дівчинка виліпила три різні фігурки: дуже гарною є задумка озера із лебедем з маленькими лебедятами, і   кошичка із трояндочками. Але як завжди, Настя має чимось здивувати:). На цей раз – це весняний сніговик:). А правильно, що робити зимовому сніговиту весною?:)

             

            Повністю зануреною у роботу з пластиліном була Віка. Вона не звертала увагу на те, що відбувалось довкола неї – основне нарізання дрібненьких шматочків із матеріалу та їхне склеювання:).

               

           Роман виліплював фігурки разом  із мамою, і варто зазначити що саме їй, навіть більше, аніж хлопчику, сподобалось працювати з пластиліном:). Вони двоє зробили, того ж самого, популярного на занятті, Губку Боба, додавши до нього одну деталь  равлика на голові:).

            У хірургії діти виліплювали як героїв мультфільмів, так і персонажів казок і багато всього іншого. І цей великий перелік робіт вдалось зробити всього трьом діткам:).

 

Данилко Павлів обрав для роботи із пластиліном українську народну казочку про колобка. Хлопчик зліпив не лише головного персонажа, але й не менш важливу у історії персону -хитреньку лисичку:).

                

            Маским Лань креативив над улюбленцем дуже багатьох діточок, Губкою Бобом. Особливо вражають габарити героя і його ідентичність «справжнім» персонажем.

                      

            А ось маленька Таїсія відкрила на у цьому занятті новий вид роботи із пластичними матеріалами:). Її роботи зроблено відриванням круглих клаптиків пластиліну і приклеювання їх на дощечку. А поки дівчинка освоювала власний метод, волонтерка допомагала виліплювати інші,  не менш важливі елементи картинок.

            Перетворення звичайного пластиліну на маленькі витвори мистецтва – справа зовсім не складна, принаймні для дітей із львівської лікарні:). Вони показали нам і сильну зацікавленість у роботі, і велику кількість творчих ідей, ну і з звісно, вміння роботи із цим матеріалом:).

                  БФ "Крила надії"

                 тел. 240-76-13