Новини / Вівторок, 10 липня, 2012

Акварельне фантазування дітей із хірургії гематології Львова:)

Ця творча субота на Дністерській була присвячена акварелі. Акварельні фарби мають одну дуже цікаву особливість: малюючи ними отримуємо повітряні, легкі картини, а це в свою чергу переносить нас у світ мрій та фантазій. Ось так, споглядання за роботою діточок із цією фарбою, наводять саме на таку думку: цей матеріал більше, аніж інші фарби стимулює дитячу уяву. Чи то через розпливчастість та ефемерність образів, а може це звичайні співпадіння – одразу ж важко сказати. Але факт є фактом – такого різноманіття тематик та ідей, креативності у творчому плані у гематології та хірургії, ми, мабуть, давно не бачили.

               

                 

             Діти із хірургії залюбки взялись за малювання, отримавши позитивні враження від нього. Та це лиш загальні враження, тому пора  переходити до більш детального опису робіт кожної дитини:)

                  

            Цей малюнок виконаний тендітною та талановитою дівчиною Софією. Плавні переходи тіней, рівненькі лінії, чудове відчуття кольорову -  ті характеристики, що наповнюють її роботу. І це до речі,  зовсім  не спроста, тому що Софійка вчиться на дизайні і як ніхто інший вміє та любить малювати. Те що малюнок є недомальованим, що одразу ж і не зауважиш, лиш коментар Софії показав нам цю незначну деталь:). Тому що зайчики із морквочкою  -  надзвичайні!

                

          У дуже спекотні дні не раз мрієш про хмарки та дощик. Задумався про ці явища природи і Данилко Павлів. На його акварельному малюночку  крапельки дощу омивають літні квіти, серед яких і соняшники, маки, волошки та багато інших рослинок. Також під час заняття хлопчик проявив послушність та серйозність – фотографувався належачи,  тому що лікар казав, що краще не підніматись! Молодець!:)

              

        Василь Нижник  показав нам вищий клас щодо того як потрібно використовувати власну уяву. Його натюрморт приклад того, як гармонійно поєднати ідею, колористику та багатство власного внутрішнього світу!  У роботі креативному хлопцю допомагав волонтер Володя. Їхня робота – дуже наповнена, цілісна та приємна!

             

          Іванка була вся у творчій роботі. коли ми зайшли у палату, аби глянути, як ідуть творчі справи, дівчинка сиділа біля вікна і нікого не окрім малюнку бачила:). Підсумком її клопітких зусиль став дуже гарний, яскравий та позитивний малюнок!

           Гематологія також прийняла заняття із усмішкою на обличчі. Креативу дітей не було меж:)

             

Юля Репчак намалювала картинку манливого підводного світу. Малюнок  складається не лише із звичних жителів водяних глибин,  а й  екзотичних рибок - морського коника. Дивишся на роботу, і аж хочеться зануритись водичку, до  усієї цієї краси!:).

            Віка малювала дуже натхненно, тільки ось її постійно турбувала ненасиченість акварельок. Та дівчинка  взялась за вирішення проблеми кардинально -  набираючи на пензлик дуже велику кількість фарби, аби компенсувати малу яскравість матеріалу:). Створила вона роботу «Зайчик, що заховався». Віка безпомилково відтворила всю суть характеру лякливих тваринок!:)

               

Роман Мотлюк повністю віддався власному відчуттю щодо малювання, і створив  абстрактну картину. Якщо уважно придивитись до роботи, то можна побачити пташку. А так часто і буває - коли ти даєш волю пензлику, то рука мимоволі створює цікаві та неповторні образи:).

        Під час творчого заняття Ліля показала нам усю міцність свого сну:). За час поки дівчинка відпочивала, мама вирішила намалювати веселого мультперсонажа. А коли маленька пробудилась, то не могла натішитись  гарною картинкою.

                

               

           Іванко малював, малював і знову невпинно малював!:) В цю суботу нам стало цілковито зрозуміло, що його шалена активність та енергійність  - риса характеру, а не ситуативна річ, тому що працював ще потужніше, аніж минулого тижня. Іван створив стільки малюнків, що по них можна було б написати окрему статтю:).

               

Дівчинка, котра зробила цю роботу,  дуже невпевнено підійшла до малювання, кажучи, що в неї нічого не виходить, що  фарби - то не її. Але, коли ми зайшли до її палати і побачили малюнок, стало очевидно, що вона просто дуже самокритична:). А робота в неї гарна і без допомоги інших, і вміннями вправлятись фарбами – все дуже добре:). Вагомою деталлю є та, що дівчина сама продумала тематику малюнку, і повністю втілила бажану ідею на аркуші для акварелей:).

«Малювати без зупину!». Напевно, десь таким є девіз цьоготижневого заняття, принаймні робота на Дністерській виглядала саме так!!!:).

            БФ"Крила надії"

            тел.240-76-13