Новини / Вівторок, 25 вересня, 2012

Мандала із круп у львівській лікарні:)

Діти із відділення гематології та хірургії дивують усіх довкола не лише власними творчими вміннями, але й знанням великої кількості слів, значення яких для багатьох залишається лиш загадкою:). Квілінг, декупаж, кракелюр, кусудама і т.д. Це далеко не весь перелік незвичних понять, якими можуть похвалитись юні митці:). А цієї суботи він поповнився ще одним цікавим - «мандала», що з санскриту означає «круг», і, як вважалось у Тібеті, Індії та Китаї, створюючи її ти краще пізнаєш себе, оточуючий світ, та починаєш відчувати цілковиту гармонію із ним. Ось і ми захотіли перевірити, який результат отримаємо зробивши власну мандалу. По правді кажучи, було по всякому – дехто втомлювався і не довершував роботу, хтось сидів до переможного «ура!»:). Для даного творчого нам стали у пригоді пофарбоване пшоно та горох, картон, клей, олівець, циркуль, а наголовніше - витримка:).

                

               Отже почнемо із відділення гематології, де ми спостерігали велику різноманітність мотивів та підходів до роботи!

               

Цього заняття Юля Репчак випромінювала колосальні зміни. Проявились вони як у творчій діяльності дівчинки, так і її поведінці!!! Такою комунікабельною та усміхненою, я, мабуть, її ще не бачила! А що стосується роботи Юлі, то вона працювала дуже жваво, швидко, не зрадивши при цьому своїй педатничності та витонченості:). Основу мандали вона зробила із горошинок, що гарно чергуються між собою, і роблять творіння досить об’ємним. А у середині роботи Юля розмістила миловидну квіточку. Усе виглядає по справжньому гармонійно, як і годиться мандалам:). Ця робота - приклад неабиякого розвитку творчих здібностей Юлі!

Якщо Соломійка Паньків не зробить у своєму творінні чогось незвичного і симпатичного, то це просто не буде Соломійка:). Цього разу вона оригінально використала картон  - вирізавши мандалу, а не лише приклеївши на основу крупинки. А створена нею квіточка дуже нагадує лотос, якого часто зображають саме на мандалах. Блискучий та пригожий витвір! 

Ромка Мотлюк, хлопчик, що більше любить керувати творчим процесом, аніж приймати у ньому безпосередню учать. Проте, завдяки люблячій настанові мами – допомогти їй, Ромчик, мабуть, неочікувано для себе, зацікавився приклеюванням кольорових крупинок:). Творив він із захопленням, проте, «хватило» його ненадовго – в палаті виявились справи по цікавіші:).

Піхід до роботи та виконання завдання, котрий показав нам цей хлопчина,  вражає, захоплює і гідний  поваги:)Що ж такого особливого зробив хлопець? Проявив наполегливість та витривалість. Коли багато дітей стомлювались, батьки мужньо переймали естафету та допрацьовували мандалу:). А він приклеював крупинки допоки не залишилось місця для останньої,  і неодноразово повторяв фрази на зразок: «Не можна зупинятись на пів -шляху!». Тут дійсно є чого повчитись. Та не забуваємо про саму мандалу  - вона витримана у класичному стилі, і виглядає дуже і дуже гарно. Тому творець даної роботи  - двічі молодець:).

Як же переживала Галинка, чи вдасться їй впоратись з  поставленим завданням(тому що вона вперше побувала на нашому творчому)…  Скажемо, без жодних вагань, що дівчинка перевершила усі сподівання:). Якщо ти креативний, то не важливо як часто буваєш на занятті:). Її робота– неповторна!!! Галинка надала своїй мандалі незвичного вигляду яблучка із усміхненим черв’ячком:). По справжньому творча ідея!

Ух, Софійка:). Дивлячись на таких малят, як вона, не можеш зрозуміти, як у одній дитині може бути стільки енергії та сили :). Дівчинка переговорить будь-кого, а свої права відстоїть на сто відсотків:). Саме таку картину ми бачили, коли Софійка творила. «Мама, не заважай!..Я сама!…». Її самостійності позаздрять і дорослі, котрі не одну годину сиділи над взірцями:). Свою мандалу дівчинка зробила невеликою, але вмістила у неї увесь спектр запропонованих кольорів та видів запропонованих круп:). Яскравий приклад гарного дитячого творіння:).

Надзвичайно добре попрацював цієї суботи Дем’янчик. Йому валось непоспішаючи, та водночас, дивним чином, швидко впоратись із завданням. Це враховуючи,  що він  повинен був неодноразово відлучатись на процедури. Окрім темпу роботи варто похвалити і якість створеної мандали – вона красива, барвиста і складається із багатьох цікавих елементів. Молодець!

            Ось помаленьку ми перейшли до відділення хірургії та вражаючих мандал виготовлених дітками.

            

            

Маленьке сонечко Таїсія створила мандалу у вигляді небесного світила:). Дитяча інтуїція вражає, тому що вважається, що саме сонце є найважливішою мандалою, що милує око людини спокон віків. Також дівчинка зробила аж дві роботи!!!Одна-єдина дитина, котра наважилась на такий подвиг!:)

            Мандала Михайлика Ковенька виглядає, наче сонечко із різнокольоровими промінчиками, а горошок-як перлинки. Її вланик постарався аби усе було на найвищому рівні:). Робота – сповнена позитивом та теплом!Молодець!

            

Враховуючи те, що Настя -  ще дуже маленька, основну роль у створенні мандали відіграла мама. Проте без участі дівчинки не обійшлось: вона із усією уважністю та зацікавленістю спостерігала за усім процесом:). Мандала – надзвичайна та дуже літня,  а найважливіше те, що робота над нею принесла неабияке задоволення її творцям:).

 

Так, заняття для когось було й не з простих. Та погодьмося, саме тоді, коли ти доклав багато старань та зусиль, креативний витвір несе для тебе вагоміше значення! Мандали малят – фантастичні! З нетерпінням чекаємо наступних вихідних!

БФ"Крила надії"

тел. 240-76-13