Новини / Середа, 24 листопада, 2010

А ви так малювали? :)

Минулої суботи в лікарні з дітками ми не вперше малювали. Однак техніку підібрали нову. Яку саме і як пройшло заняття, читайте далі.

            Як і щотижня, ми намагалися підібрати наступне цікаве та веселе завдання як для наших маленьких, так і для вже дорослих діток. Вирішили трошки помалювати. Мізкуючи над тим, як би зробити заняття ще цікавішим, пригадали одну дуже простеньку, проте цікаву техніку – нанесення фарби на папір не пензлями, а звичайнісінькою губкою. Для цього її потрібно порізати на шматочки різної форми, які вмочують у фарбу, а потім притискають до паперу. Більшими шматками також можна швидко і легко зафарбовувати фон.

            У відділенні хірургії загальне заняття провести не вдалося. Однак матеріали було роздано діткам у палати. Серед них були й наші маленькі принцеси Анічка Свистун та Алінка Матвєєва.

            Анічка  в нас взагалі любителька помалювати, особливо фарбами і багато, та деколи підходять і олівціJ!

            Зараз дівчинка проходить післяопераційну хіміотерапію, два блоки Цисплатину, один з яких вже позаду, і піврічний курс Роаккутану. Завдяки нашим благодійникам, Цисплатин ми змогли закупити на відділення, оскільки цей препарат потрібен дуже багатьом діткам, а от Роаккутан наразі потрібен лише двом діткам   - Анічці та Черкавському Михайлику   , і коштів на його купівлю немає.

            Для Анічки наразі зібрано 350 гривень, потрібно ще 1750 на купівлю 3 упаковок на перший курс, а для Михайлика зібрано 854 гривень, бракує ще 546, і якщо в Анічки ще буде один блок Цисплатина і в запасі є кілька тижнів, то Михайлику препарат знадобиться рівно через тиждень.

 

           Алінка   також не проти помалювати :). Дівчинка проходить хіміотерапію, наразі залишився останній блок. Препаратами дівчинка забезпечена завдяки Фонду Допомоги і Розвитку Дітям Чорнобиля, котрий не вперше, і дуже сподіваємось, не востаннє, підтримує наших маленьких друзів! Після останнього блоку планується контрольне МРТ, кошти на обстеження зібрано завдяки пожертвам небайдужих людей, залишається тільки тримати кулачки, щоб все було добре в нашої золотоволосої красуні!

У відділенні ж гематології заняття відбулося без проблем.

 

            І почалось воно з того, що Іра показала нам лебедя з модулів, якого зібрала разом з татом і з залишених нами матеріалів на минулому зайнятті  . Правда, він справжній красень!

 

А на занятті малювала Миколая і казала, що вже дуже чекає на нього. :)

            Був і наш Ігорко Шеремета .

На своєму малюнку хлопчик вирішив зобразити свій дім та сад, адже Ігорко справжній маленький господар :) .

            Нажаль, ми маємо погані новини від нашого хлопчика – у Ігора знову рецидив. Дитина бореться з хворобою вже понад п’ять років. Просимо молитов за нашого Ігора.

            Заодно Ігорко ще й вчив Миколку Рижія рахувати. А от малювати маленькому енерджайзерові допомагала наша волонтерка Маряна.

            Не пропустив заняття і Віктор.

            Серед наших маленьких друзів була також Танічка Дзюба. Спершу дівчинка була без настрою, однак волонтерка Софійка зуміла розвеселити дівчинку і заохотити до творчої праці розфарбовування намальованого нею равлика. Мама Танічки залюбки допомагала дівчинці у цій справі.

            Минулого тижня в Тані, її батьків та братика зробили забір крові  та відправили на типування   до Польщі. Результати обстеження будуть відомі до кінця тижня. Величезне спасибі всім, хто допоміг збирати кошти на типування і допомагає дівчинці зараз, адже попереду тривала хіміотерапія і пересадка кісткового мозку.

           

            Отак і пройшло наше кольорове заняття. Отож, час завершувати розповідь та починати приготування до нашої наступної творчої зустрічі із дітьми!

 

 

 

                                               Наталя Баландюк

                                                БФ «Крила надії»

                                                 032 240 76 13

 

Проект «Терапія радістю» здійснюється  за підтримки Львівської міської ради.