Новини / П'ятниця, 09 березня, 2012

Подорожуючи живописом Танзанії. Тінгатінга:)

У ці холодні, але вже майже весняні дні нам усім дуже хочеться справжнього тепла та яскравого сонечка. Тому нашу увагу привернув такий стиль живопису як Тінгатінга. Цікавою видалась не лише назва танзанійських картин, але й нестандартність зображуваних мотивів, чудова колористика і така бажана сонячна енергетика робіт. Тому цієї суботи дітьми із Дністерської було намальовано багато картин даного стилю.

Із «літніми» малюнками наші малята із гематології справились залюбки, тому що самі наче ті маленькі сонечка :)

Оптимістичній та радісній Соломійці Паньків ця тема видалась дуже близькою, тому що Тінгатінга дуже енергійний та теплий стиль, що повністю відповідає характеру дівчинки. Робота, котру Соломійці трішки допомагала малювати Наталя, вийшла по-справжньому африканською, ніби вона давно ознайомлена із мистецтвом цієї культури :)

На створенні колоритної роботи Солька не зупинилась та створила красивий малюночок за допомогою пальчикових фарб.


Маленьке кошенятко, Віка, просто зачарувала нас своїми багаточисленними усмішками. І як вже якось говорилось, ще колись її посмішка була великою рідкістю. А тепер можемо любуватись усміхненим сонечком на кожній фотографії:) Маленька отримала цієї суботи максимум задоволення від самого процесу роботи. Малюнок пальчиковими фарбами Віка зробила сама, а ось у створенні картини Тінгатінга їй допомагала Софія. Результатом їхньої роботи можемо помилуватись поглянувши на фото. Малюнок просто чудовий!

Повністю відчувши усю атмосферу танзанійських картин Женя Демчишин разом із татом зробив прекрасну роботу, витриману у даному стилі. Особливо у їхньому малюнку захоплює передвечірнє небо. Треба буде взяти у них майстер клас по гармонійному застосуванню кольорів :)

Жені потрібна допомога на купівлю еповітану – препарат дорогий і хлопчик приймає його постійно через низькі аналізи. І величезне спасибі всім, хто вже встиг підтримати хлопчика!

Під час заняття Олег не потребував жодних порад та вказівок. Побачивши картинки «Тінгатінга», одразу ж зрозумів що й до чого і взявся до роботи, ані на хвилинку не відриваючись від цікавого заняття :)

Цієї суботи Сашуня Маслєніков був дуже непосидючим та веселим (в принципі, як завжди :) ), чим дуже і дуже нас всіх тішить! Також хлопчина – дуже оригінальний у будь-якій сфері роботи. Наприклад, цього тижня  особливо привертає увагу кумедна хмаринка, що омиває слоника. Сашка, молодець, бо це показує, що він переймається за тваринку, яка так любить водичку :)

Софійка Кучинська на занятті була не в дуже позитивному гуморі, та це не завадило дівчинці намалювати гарний африканський малюнок. Одразу впадають у вічі прекрасні пташки, котрих вона зобразила на своїй роботі (при тому, Софійка – єдина, хто їх намалював). До цього залишається додати, що творчі прояви притаманні дівчинці у будь-якому настрої :)

            Дуже милим та зовсім не хижим вийшов лев у Юлі Репчак. Дівчинка гарно впоралась із завданням, впевнено  втілюючи власні ідеї за допомогою пензля та фарб у реальність :)

           

Такого оригінального лева, як у Яринки Бардин ще треба пошукати! А для такого ефекту треба не так і багато. Основне - забути про будь-які стереотипи щодо використання кольору та обрати той, який найбільше, на власну думку, підходить для малюнку! У створенні танзанійської картини дівчинці допомагав волонтер Сашко.

            Згадавши про всіх наших помічників, що працювали у відділенні, не написали лише про одного - Володю, тому що він допомагав не окремій дитинці, а усім потрохи та багато фотографув їх :)

 

            Не менш натхненно та зацікавлено малювали  діточки із хірургії.

 

На цьому занятті Христинка творчо працювала вдвічі активніше, вдвічі швидше та вдвічі  потужніше, аніж завжди. Та на це були дві вагомі причини -  дуже хороший настрій маленької та перебування поруч із нею рідного братика (що можливо вплинуло на появу першої причини :) )! Вони дуже дружньо малювали, радісно та щиро допомагали одне одному у всьому. А Христинка ще й вирішила розмалювати картонну основу – лева. Він чимось вийшов схожим на намальовану тваринку брата, але водночас мав у собі щось своє, особливе...

Софійка Єфіменко створила картину по всіх правилах малювання Тінгатінга. Тому що наша творча дівчинка – дуже акуратна і підходить дуже педантично до виконання будь-якої роботи :)

А ще наша Софійка просто красунечка, просто ясне сонечко і маленька лагідна киця, і водночас – величезна молодчинка! Зараз дівчинка в процесі реабілітації після складної операції, і Ви всі допомагаєте їй своєю підтримкою! Справи йдуть добре, але на так швидко як хотілось би, та дівчинка вже починає потроху ходити – за руку з мамою і сама, тримаючись за стіну. Будь ласка, тримайте кулачки!

Олежик Соболевський для малювання у стилі Тінгатінга обрав лева. Хлопчик не вперше надає перевагу цьому мотиву для творчої діяльності (коли ми створювали кумедні маски, він вирішив приміряти на себе образ відважного короля тварин) . Лев, напевно, такий близький Олежику, тому що він точно такий сильний та відважний, як і сам хлопчик :)

Спасибі всм, хто допомагає Олежику!

Іванко Удич впорався із темою на всі 200 відсотків. Чому на 200? Тому що малюночків намалював аж два, так ще й встигнув це зробити до обідньої перерви на сон :)

Владиславчик креативно підійшов до роботи – його слоник дуже позитивний та нагадує веселку:).

У відділенні хірургії заняття старанно проведено Надею, Лесею та Анею.

Цієї суботи нам усім стало зрозуміло, що під час заняття поповнились лави не лише поціновувачів стилю Тінгатінга, але й його представників :)

 
 

БФ «Крила надії»

 

 

032 240 76 13