Новини / Вівторок, 03 липня, 2012

Скляночки, підставки для ручок та дитяча фантазія:)

Давненько ми на Дністерській не розписували скляних виробів. Тому вирішили надолужити пропущене, оздобивши скляночки. Окрім них на занятті можна було побачити і підставочки для ручок. Дітям така свобода вибору припала до душі і додала ще більшого запалу, аніж зазвичай. І таким чином прозорі, звичайні стаканчики за допомогою акрилу та маленьких креативних рученят перетворились на маленькі шедеврики. Розписували все, що відтворювало форму склянки – кружечки, підставки для ручок і т.д. Словом, матеріалів було на будь-який смак та вибір:).

               

            У відділенні гематології тема викликала справжній фурор - діти так захопились оздобленням  скляночок, що і взялись за розмалювання звичайних пластикових стаканчиків:).

                

Яринка Бардин – дівчинка, в якій бурлить шалений весняно-літній запал, котрий постійно проявляється у її роботах. Цього разу він відтворився у яскравій скляночці: квіточки, сонечко, великі метелики – ті елементи без яких літо - не літо. Також Яринка вирішила приміряти на себе образ поважної лікарки, одягнувши прилад для вимірювання тиску. Пасує, однозначно:).



Євгеній Демчишин розмалював склянку так, ніби він вже давно знайомий із розписом скляних виробів. Його витвір - сонячний, і це завдяки наявності такої прекрасної рослини, як соняшник. Хлопець чудово підхопив суть поєднання кольорів, у роботі скомпоновано жовтий та червоний. Тому теплота проявилась не лише у соняшниках, а й обраній кольоровій гамі.



Юля Репчак  вмістила на одній скляночці усе літнє поле. Дівчинці вдалось зобразити волошки, маки, ромашки та польові сунички. Усе те, що завжди так милує око людини, коли вона завітає на літню галявину.



Скляночка Лілі – витвір мистецтва не лише у сфері розпису скляних основ, а й малюванні загалом:). Дивишся і не налюбуєшся! Ось, де всі таланти ховаються – у нас на Дністерській:) Звісно, маленька працювала не сама, а їй допомагала мама. Їхня співпраця зажди плідна та цього разу вони перевершили самих себе:)



Віка малювала по техніці нашарування фарби:). Чим більше кольорів, тим краще; щось вже намалювала  - ну і що можна пройтись пензлем  по ньому знову:). Такий підхід до роботи можна назвати досить нестандартним та кумедним, а найважливіше – найприємнішим для дівчинки. Та не надруковано найголовнішого - навіть через маску видно, що Віка посміхається. І, напевно, вперше за всі заняття:)



Два шибайголови Іванко та Сашко навипередки розписували склянки – у їхній колекції можна побачити підставочки, склянки, і звичайні пластмасові стаканчики.

Наприклад, Іванко, котрого ми бачимо на першій фотографії, намалював обличчя веселого розбишаки і симпатично оздобив підставку для ручок.

Саша  може впевнено похвалитись підставочкою для ручок і двома скляночками. Поглянувши на них одразу ж і не скажеш, що вони виконані одним автором, тому що кожен витриманий у власному стилі. Цікавою особливістю його робіт є та, що вони повністю розфарбовані.   Особливо гарною є скляночка на якій зображено пташку, що сидить на гілці дерева. Дуже цікава ідея!



Із усмішкою на вустах займався на занятті Роман Мотлюк. Підставочку для ручок хлопець розписав із задоволенням, проте найбільшу радість принесла йому явно не ця діяльність. А малювання руками:) Мама  хлопчика також показала оригінальний підхід до роботи, розписавши пластиковий стаканчик. Як бачимо, не важливо з яким матеріалом ти працюєш,  тому що її робота – це  справжній кольоровий вибух!

Діти із хірургії не надали переваги лише підставочкам для ручок, або ж лише скляночкам. Під час заняття однією дитиною водночас  розписувались як одні, так і другі:)



Данилко Павлів не гаяв ні хвилини часу і одразу ж поскладав усі канцтовари, що були наявні у нього у палаті, у власну підставочку. Робота вийшла милою, акуратною і продуманою. Дуже гармонійно виглядають кольорові полосочки на стаканчику. Малюк  - справжній молодець!



Ліля оздобила і підставку, і склянку. Що з переліченого вийшло гарнішим,  сказати важко – обидві роботи чудові. Та з впевненістю можна говорити, що цікавішою є підставочка, на якій зображено улюбленця багатьох  мультглядачів -  безтурботного Гомера.

 

Іванка розписала свої стаканчики схожими мотивами. Проте, техніка малювання у дівчинки, зовсім відмінна. Особливою родзинкою роботи є метелики, метелики і ще раз метелики:).



Яке ж літо без корівок-сонечок? Так, подумала і Оксана, намалювавши їх:) Стаканчики переповнені різнобарвними та красивими квіточками, котрі ми можемо спостерігати на обидвох роботах.

В цю творчу суботу діти із гематології та хірургії поділились із нами дуже теплим та літній настроєм, котрий передався не лише у позитивному гуморі, а й оздоблених скляночках та підставочках:)

БФ"Крила надії"

тел.240-76-13