Новини / П'ятниця, 23 березня, 2012

Екзотичний акваріум із львівської лікарні:)

Акваріум-акваріумом, та рибками тема цього тижня не обмежилась, знайшлось місце і для тераріумних тваринок: черепашок, ящірок і навіть змій. Але, родзинкою зайняття для дітей стали не морські жителі, а оздоблення картинок за допомогою фарбованого пшона. Саме це принесло усім масу задоволення та радості.

             Почнемо із опису креативної роботи дітей із гематології.

              

            Коли я зайшла у палату до Юлі Репчак, то побачила, що вона трошки засмучена, бо, за її словами, нічого не виходить. Та я б не сказала, що це відповідало дійсності. Мабуть, дівчина просто тягнеться до ідеальних результатів і дуже вимоглива до себе:) Трішки домалювавши черепашку та досипавши пшона, Юля побачила, що її засмученість була марною, черепашка – дуже гарна, і до речі, має дуже великі та темні вії, як у самої дівчинки:)

            

              Богданка Степа   разом із бабусею створили за допомогою акрилу та кольорового пшона рибку. Дівчинка була на стільки задіяною у творчий процес, що під кінець заняття трішки змучилась, тому надала перевагу малюванню кольоровими олівчиками. Такою усміхненою, як на цій фотографії, Богданка була усе заняття, дивлячись на дівчинку аж самому хочеться усміхатись:)

            

                Микола розпочав роботу трохи сором’язливо. Та коли у тебе виходить, те до чого ти прикладаєш сил – впевненість одразу ж піднімається! Те ж відбулось і з хлопцем – малював він нестандартно, робота дуже передавала його індивідуальність, тому це не могло не позначитись на його настрої. Впевненим мазком Микола наносив все нові та нові деталі картинки, які одразу ж стали невід’ємними частинами роботи.

   

               Віталік прийшов до їдальні із зацікавленістю у тому, що ж зараз відбуватиметься – на такому занятті хлопчик вперше. У креативну роль хлопчик увійшов швидко і було видно, що йому з нею досить комфортно – Віталік був весь у наклеюванні кольорових крупинок на черепашку, робив це із неабиякою експресією та захопленням.

  

                Соломійка Паньків впоралась із аплікацією дуже швидко, а враховуючи її енергійність, стає зрозуміло, що довго без діла вона сидіти не зможе. Тому вона взяла ще один кольоровий картон та зробила по тій самій техніці малюночок весняної квіточки та метелика. Також дівчинка – справжня господинька, тому що опісля виконаного завдання вона не забажала відпочивати, а взятись за приготування смачнющих страв для іграшки – киці Каті. Думаю, тваринка була задоволена кулінарними здібностями Соломійки:) 

             Рибка Яринки Бардин  - насичена та весела. Іншою вийти вона просто не могла, тому що дівчинка сама гарно почувалась та випромінювала життєрадісність.Окрім творчості, Яринка також серйозно взялась за навчання. І правильно, тому що не лише мистецтво, але й наука – це сила!

 

            Олег Куцій обрав для картини мотив змії. Ця тварина – дуже сильна та загадкова. Та робота Олега зацікавлює не лише через це, але й завдяки техніці виконання аплікації – узори на тілі змійки дуже витончені та ретельно продумані.

 

               Павло із мамою одразу ж вловили усю суть роботи. У них якось усе вийшло саме собою, спокійно та водночас дуже яскраво, сонячно і живо!

 

             У Євгенія Демчишина робота вийшла оригінальною через декілька причин: перша – за допомогою пшона на аплікації виросли водорості, без них просто неможливо уявити морські глибини, друга – завдяки зробленим бульбашкам одразу ж відчувається водяна атмосфера і дуже легко перенестись  у підводний світ.

              Дітей із хірургії також зацікавила тема заняття, але звісно що, більш за все їх захопило саме наклеювання кольорового пшона на картон.
 
 

             Робота Олежика Соболевського просто заворожує! Кольори настільки гарно підібрано, що на малюнок-аплікацію хочеться дивитись знову і знову! У красі не відступає і намальований на панцирі черепашки орнамент. І це все зроблено повністю самостійно, молодець!

Не можемо не подякувати ТОВ "Ерікполь" 4830 гривень – цієї суми вистарчить, щоб забезпечити Олега всім необхідним на кілька ближчих місяців. Величезне Вам спасибі!

 

            Під час заняття Івасик Удич приймав нейтральну участь – обирав тваринку, кольори, стиль роботи, а малювати йому допомагали волонтерка та мама. Хлопчик ще маленький, тому поки йому подобається відігравати саме таку творчу роль. Також Іванко не зраджує своїй абетці, котра завжди поруч із ним, навіть на фотографії:)

 

            Данило Павлів став до фотографіїіз почуттям гарно виконаного завдання. Хлопчик зробив рибку у власному, неповторному стилі – аби не гаяти часу, він обвів її не акрилом, а пшоном. Але для фарби місце він також залишив, намалювавши нею луску для рибки:) 

 

            Аплікація Юрчика Федини містить велику кількість акуратно приклеєних крупинок різного кольору, а така деталізація вимагає довгої, зосередженої роботи та неабиякої витривалості:) Також хлопчик використав таку кольорову гамму, що малюнок вийшов дуже яскравий та сповнений природної краси. 

 

            Сергійко Добромильський  не обмежився черепашкою і намалював для неї гарний рослинний фон. Аплікацію створено так, що здається, ніби ти бачиш справжній морський пісок і екзотичну тваринку. Аж хочеться відвідати місце, де вона поживає:)

 

            Софійка  Єфіменко довго не роздумуючи, розпочала роботу над аплікацією. Хоч ми мали змогу побачити цієї суботи багато рибок, та розглянувши фотографію із цією картинкою, я одразу ж здогадалась чия вона. Доторк руки Софійки відчувається у всьому, що вона робить.

 

            Для творчої роботи Ангеліна обрала дуже цікаву тваринку - ящірку,котра єдуже прудким створінням. Ангеліні вдалось втілити у аплікації цю її рису – ящірка, ніби в русі і наче кудись поспішає:)

          

            А ось Марічка створила рибку-принцесу, і так ми можемо сказати не лише через наявність корони на голівці морської тваринки, але й тому що рибка у дівчинки вийшла дуже благородна та витончена.

            Треба зізнатись, що під час заняття нашим волонтерам час від часу не було й чим зайнятись, тому що діти намагались зробити усе самі, а особливо роботу із кольоровим пшоном:) Заняття пройшло цікаво та динамічно і все це завдяки нашим маленьким друзям із відділень гематології та хірургії!