Новини / Вівторок, 12 березня, 2013

Квіткова оранжерея у львівській лікарні:).

Хоч календар говорить нам, що вже настала весна, природа вирішила трішки «пожартувати» над нами, та принести зовсім не весняну погоду – мокрий сніг, що тільки потрапивши на землю, робив її кришталевою. Та ця ожеледиця ні на мить не позбавила дітей із ЗУСДМЦ весняного настрою. А тут ще й творче заняття із виготовленням трояндочок! Цієї суботи гематологія та хірургія нагадували оранжерею. Діти разом із мамами «виростили» багато квіток, для цього їм не потрібні були ні водичка, ні сонячні промінчики, а лиш натхнення, креп-папір та дротики.

               

               Весняною атмосферою було перейняте усе відділення гематології ще до нашого заняття. А щойно створені квітки принесли у нього ще більше тепла та позитивного настрою.

               

Трояндочку Дмитрика Піховича спіткала доля її попередниці, рукавички. А саме - перетворення на дрібнесенькі кусочки:)! Лиш порізавши її, малюк зрозумів, що не сфотографувався,  а цю справу він дуже любить! Тому для фото позичив взірець, який ми йому залюбки і подарували. 

Привітний хлопець із загадковим бездонним поглядом. Це про непростого та цікавого юнака  Тараса Артишко. Протягом заняття він працював дуже спокійно, уся його робота була виваженою та не клопіткою. І незважаючи на цей темп, хлопець впорався із створенням квіток найшвидше з усіх!

Покращення показників однозначно приводять до покращення настрою! Це було 100% підтверджено в суботу Іванкою Галечко. Дівчинка вперше відвідала загальне заняття;  разом із мамою настільки захопились роботою, що заставили тата, який прийшов їх відвідати, довгенько постояти біля дверей відділення:). А зробила Яна букетик із трьох симпатичних різнобарвних квіточок. 

Ванька Кайгородов – унікальна дитина, що завжди викликає у мене щиру усмішку,  і звісно ж, не одну. Ну дуже вже рухливий та жвавий малюк! Свою енергію на цьому занятті Ваня, традиційно, вкладав у нарізання усього, що попадалось під руку  і невгамовне бігання по відділенню. Коли ми сказали, аби він був джентльменом і віддав дротика для квіточки Юлі, хлопчик видав геніальну фразу «Я не джентльмен, я Ваня Павлович!».

Погляньте на Назарчика Трегуба,  із трояндами у руках він – «містер елегантність»!  Та для того аби отримати такий поважний титул, хлопчик старанно працював і «виростив» разом із мамою багато квіточок. І до речі, продовжив роботу опісля заняття.

Дениско Курницький створив незвичні троянди,  урізноманітнивши запропонований варіант квітки своєю ідеєю – зробив її двоколірною. Незвично та оригінально, молодець!

Зовсім не в гуморі був цієї суботи Тарасик. Спершу заважав мамі у створенні трояндочок, а потім не хотів фотографуватись(!). А це він робить завжди із задоволенням. Лиш фраза «Сфотографуйся, аби братик побачив тебе інтернеті» змінила його думку. І настрій. Побачивши на фото усміхненого малюка, він просто не зміг не відповісти йому усмішкою:).

Цієї суботи Юля Репчак примудрилась здивувати саму себе! Завжди невпевнена у собі, дівчинка і цього разу говорила фрази в стилі «в мене не виходить». Та мало-помалу на наших очах 5 троянд. І від сумнівів собі не залишилось і сліду.

Одна квіточка, але яка красива! Іринка Кархут цього заняття почувала себе не дуже добре, та все ж не відмовилась участі у творчих. Дівчинка добре знала, що такий стан триватиме не довго, тому взяла матеріалів на декілька трояндочок. На наступний тиждень подивимось, якими вони у неї вийшли.

Весняна робота кипіла і у хірургії.

Впізнали? Цей, вже такий дорослий та усміхнений хлопчик – Юрчик Петрик. Настільки позитивний та світлий, що не можливо не розчулитись, коли спілкуєшся з ним. Юрко разом із мамою зробив симпатичну фіолетову квіточку. Не втратили навиків опісля тривалої перерви у творчих заняттях:).

Якою пишною вийшла квіточка у Артемчика! А ще  красивою та оригінальною. Це не трояндочка, а «виведений» ним новий сорт:).

Цієї суботи Олексій Дорош працював із усією можливою для нього серйозністю. Та,  звісно ж,  без звичної дотепності також не обійшлось – стебельце, наприклад, він захотів зробити яскраво-жовтим:). Малий непосида створив із мамою три фантастичні різнокольорові квітки.

Єфіменко Софійка – наша мрійлива та чуттєва дівчинка, зробила дві дуже ніжні та делікатні трояндочки. До речі, Софійка і минулого року була у цей період у лікарні, тому створення квіток із гофропаперу  - для неї не нова техніка. Так що вона запросто могла проводити майстер класи навіть нашим волонтерам:).

Юля – просто молодчинка! Мало того, що їй хватило терпіння на створення величенької кількості троянд, так вона ще й дуже деталізувала роботу. Квіточок не відрізнити від справжніх!

Трояндочки Сергійка захоплюють своєю барвистістю. Маленький разом із мамою не побоялись поексперементувати, тому отримали такі хороші витвори!

Гарні роботи із креп-паперу вийшли і у цих позитивних хлопчиків!

Ось ніби  й усе, про що хотілось написати у цій статті. А ні, все ж хочеться додати таке звичне :діти із Дністерської та їхні батьки – молодці:).

БФ"Крила надії"

тел.: 240-76-13