Новини / Вівторок, 23 квітня, 2013

Сезон великодніх занять у Львові відкрито:)

А розпочали пасхальні творчі із створення листівок. І це не випадково, адже ми чудово знаємо, що наші маленькі друзі з Дністровської турбуються про близьких і завжди охочі поділитись із ними приємними словами та позитивними емоційми. А чим листівки не найкращий спосіб прояву такої уваги до найдорожчих людей?:)

 

               Це заняття було просто дивовижним, і зробити його таким нам допоміг надзвичайно приємний подарунок, який ми б ніколи не наважились собі зробити, але без якого будь-який завзятий скрапбукер – не скрапбукер :) Мова йде про чарівну машинку для тиснення та вирізання «Sizzix», що здатна робити папір фактурним і створювати філігранні листочки, квіточки та дивовижних метеликів, які причарували не лише малюків, а й нас самих :) Цей скарб подарував нам  магазин «Аграфка», який до речі, вже не вперше дарує нам цікаві матеріли для творчих занять! Ми щиро дякуєм за таке важливе та безцінне оновлення для нашої «Творчої майстерні», яке однозначно навіє нам ще безліч нових цікавих тем для арт-терапії! Ну а тепер, власне про заняття.

           

Бачили б ви як засяли оченята діток із гематології, коли у їхньому полі зору зявилась вище згадана машинка :) А потім, як вони вишукалися у шеренгу, аби кожен отримав власне витиснене яєчко, або вирізаного метелика. Як результат - машинка та вмілі ручки наших творчих діток створили особливі листівочки :)

          

Ванька! Цього хлопця ми пригадуємо ще із зовсім не простого осіннього заняття, коли ми створювали дерева із паєток. Він  запамятався нам власною сміливістю, рішучістю і жартівливістю:) Що ж, з впевненістю скажемо, що у цьому плані нічого не змінилось. Та за цей час Ваня значно подорослішав та почав ще раціональніше підходити до творчості. Створюючи листівочки, хлопець все уважно вимірював, обдумував і лиш тоді брав у руки ножиці! А зробив він два дуже симпатичні витвори.

          

Коли мова заходить про Дмитрика Піховича , на обличчі автоматично зявляється посмішка :) Кумедний малий, який ще не встигнувши прикріпити якусь деталь на листівку, вже знімає іншу :) Маминого терпіння у цьому плані хватило не на довго і вона сказала Дмитрику, що не буде йому допомагати і нехай працює сам. Та маленькому треба було лиш  «благально» поглянути на маму своїми великими оченятами, як вона знову працювала з ним :) А на фото Ви можете побачити результат їхньої спільної творчості .

            

            

Дем’янчик Гирич - наш ніжний та турботливий хлопчик. Зробивши листівочки, він одразу ж взявся за наступний етап роботи, без якого у цьому виробі, в принципі, немає сенсу – написав привітання, яке адресував вчительці та однокласникам. Демянчик вже не вперше робить такі творчі «посилки» власним друзям. Та й вони, молодчинки, не забули про нього,  також створивши листівку, де побажали йому якомога швидше одужати та повернутись до них. І ми впевнені, що їхнє побажання обов’язково здійсниться! 

           

Тарасик Артишко – дуже креативний хлопець. Цього тижня свою творчу енергію він задіяв у втілення наступної ідеї: собачка тримає у лапках писанку! Дитяча фантазія – вражає, і не раз нагадує нам, що у них ще вчитись і вчитись:)

          

Ілля Пустовіт разом із мамою зробив дуже  витончені та красиві листівки. Та серед них є одна, яка найбільше впадає у вічі. Яка ж з них, можна легко здогадатись:). Вона є результатом його самостійної роботи. Чарівний витвір - чарівного хлопчика :)

         

Знову у відділенні - Настя Садура . Після тривалого відпочинку вдома, дівчинка не забула, що таке творчість і взялась за роботу ще більш креативно, аніж завжди. Її із татом листівочки вийшли просто неперевершеними. І ми до речі, здогадуємось кому вона їх подарує – мамі та сестричці :)

Усе заняття Назарчик Трегуб був під владою Морфея, і лиш під кінець творчого пробудився. Та як ми із мамою зауважили, він все ще не зрозумів, що вже не спить,  і, напевно,  «додивлявся» якесь цікаве сновидіння. Та мама взяла матеріали у палату і приблизно розклала декоративні елементи на майбутню листівку, та нічого не  приклеювала, тому що Назарчик  - дуже самостійний хлопчик, і дуже любить бути задіяним у роботу.

            

Наша «міс сором’язливість» Ілона цієї суботи також відповідала власному титулу:). Проте до творчості дівчинка підходить впевнено та наполегливо! Погляньмо лиш на її красиву листівку! Молодчинка!

Не зважаючи на те, що у хірургії було всього троє дітей, що займались, атмосфера та їхня енергійність нічим не відступала попередньому відділенню.

             

 Такою бадьорою, усміхненою, активною та жартівливою, Томочку ми ще не бачили! Цього тижня  вона була «зіркою» заняття:). Працьовита дівчинка багато часу присвятила власне роботі на машинці для тиснення. І навіть, якщо щось не одразу виходило, вона завзято продовжувала розпочате і добивалась свого! А коли її хтось кликав, вона впевненим тоном говорила – «я зараз зайнята»:). І результатом такої зайнятості стали дві просто чудові великодні листівки. 

            

Напевно, вперше за весь час відвідування наших занять, Василько працював не на загальному занятті. Але якщо сказали, що не можна виходити із палати, значить не можна. Та хлопець мужньо сприйняв цю настанову та чудово впорався і без особливої допомоги волонтерів.  Його листівка – справжній творчий вибух:).

Як сказав нам волонтер Володя, усю суботу  Тарасика турбував сильний біль, тому творче заняття стало дуже доречним. Під час роботи хлопчик реально відволікся від фізичного дискомфорту і трішки відпочив. Так ще й зробив дуже гарну листівку! Молодець!

Заняття із виготовленням листівочок завжди насичені, позитивні та веселі. А із таким чудовим доповненням,  як машинка, воно стало більш довершеним та цікавим. Великодній марафон лиш розпочато, а на черзі писанки, які ми будемо виконувати у різних техніках. Яких? Дізнаєтесь вже на наступному тижні:).

 

БФ"Крила надії"
тел.: 240-76-13.