Новини / Вівторок, 02 липня, 2013

Листівка для друга:).

У кожного із нас є близька людина, друг чи просто хороший знайомий, який народився влітку. Для такої важливої події завжди актуальною буде власноруч зроблена листівка, що стане приємним подарунком, адже такої не знайдеш на жодному прилавку магазинів, і що найважливіше – в неї вкладено душу. Отже, цього тижня ми вирішили виготовляти відкритки.

                 

 Із завданням впорались із легкістю, тому що, як ми вже зазначали, у нас є машинка для скрапбукінгу, яку благодійному фонду подарував магазин «Аграфка».

 Із найщирішими почуттями приступили до роботи діти із гематології, тому їхні вироби вийшли дуже душевними та позитивними.

Вже на початку заняття Дем’янчик Гирич чітко знав для кого створюватиме листівку: вона слугуватиме подарунком для однокласників, що протягом усього лікування підтримують його та передають йому своєрідний творчий «привіт» у вигляді власних витворів. Турботливий хлопчик про них також не забуває, не раз даруючи їм власні креативні роботи. І справді, таким чином здається, що дорогі люди зовсім неподалік від тебе.

Демян довго обирав елементи для оздоблення, а ось саме прикрашання зайняло небагато часу. Найшвидше серед усіх впоравшись із  завданням, хлопчик  одразу ж побіг до палати, напевно, аби гарно упакувати власний подарунок:).

 «Ромчика, мабуть, не буде сьогодні на занятті. Його відпускають додому, тому він думками вже там» - таке могли почути від багатьох присутніх на творчому. Окрилений цією радісною новиною Ромчик Мотлюк і справді спершу ігнорував заняття, та згодом прийшов подивитись, яку ж відкритку робить для нього мама. Та мало-помалу і сам активно взявся за справу.  Хлопчик створив листівку-сюрприз, ззовні вона не прикрашена ні одним елементом, а ось відкривши її, можна побачити різноманіття деталей, а особливо йому сподобались метелики, їх в незліченних кількостях Ромчик і поприклеював:).  Таке оздоблення властиве тільки цьому неординарному хлопчику:).

Вартувало лиш мамі зайти у їдальню по матеріали, як з-за дверей  виглядав Іллюшка Пустовіт і гукав: «Мамо, ідемо вже!». Ілля – із тих діток, яким комфортніше працювати у палаті, аніж на шумному загальному занятті. Де він і створив свою яскраву, різнобарвну та симпатичну листівку.

Як вже традиційно повелось, на початку творчого заняття Назарчик Трегуб любить подрімати. А коли пробуджується, перед ним лежать різні матеріали, потім мама пояснює, що треба робити. І тоді починається спільна креативна діяльність. По завершенню творчого ми не встигли побачити готовий творчий продукт, та малюк із мамою приблизно розклав для фото декор, аби могли оцінити те,  як виглядатиме листівка. Цікаво та незвично:).

А ось Ілоночки цього тижня просто не впізнати. Дівчинка бігала, стрибала, спускалась із гірки та гучно сміялась! А попри те і займалась виготовленням листівки. А потім знову бігала, стрибала і т.д…:). Дивишся і не натішишся, коли бачиш малюків у такому гуморі!

Зовсім не такою як завжди була цієї суботи і Мартуся Кода. Та на відміну від Ілонки, її настрій був пригніченим і маленька навіть не хотіла іти на загальне заняття. А це, як сказала її мама – нонсенс та парадокс! Та Марта «байдиків не била» і приймала участь у створенні листівки, просто - у палаті. І зробила симпатичний виріб. Та на цьому творча активність дівчинки не завершилась -  попереду  її чекало продовження креативної роботи, до якої вона приступила вже опісля нашого заняття.

Як поділився із нами Юрчик, у творчості він знайшов не лише розвагу та спосіб проведення часу, а й віддушину. Без такої діяльності, каже, не знає як би зміг перебувати у лікарні. Це заняття не стало для нього винятком. Хлопчик  дуже скрупульозно та обдумано обирав деталі для декору і так само приклеював їх на основу. Відкритки вишли дуже гарними та випромінюють тепло, що характерно і для самого Юрчика.

Із Святославчиком, ми вже мали змогу познайомитись минулого тижня. Цього разу він почував себе більш впевнено, та нотка сором’язливості все ж відігравала вагому роль при виготовленні листівки. Вже приблизно на середині заняття хлопець розслабився та почав самостійно обирати та приклеювати оздоблювальні матеріали. Що принесло йому немало радості.

У відділенні гематології – нова привітна та весела дівчинка, її звуть Вероніка. Перше заняття вона прийняла із захопленням!  Бачили б Ви оченята маленької, коли ми запропонували їй створювати листівки, а як вони заблистіли, коли Вероніка зауважила у моїх руках фотоапарат – дівчинка надзвичайно обожнює фотографуватись. Будь-де і будь-коли:). А тепер про виріб -  він вийшов у неї дуже ніжним та миловидним.

Під час суботнього заняття, у створенні листівки приймала участь лишень мама цього хлопчика. Каже, малюк став трішки вередливим, та й аналізи низькі… Та він не нудьгував, і вирішив більше часу приділити спілкуванню із татом.

Із захватом взялись за роботу діти із хірургії. А  від різноманіття запропонованих декоративних деталей ледь не розбігались очі, та малюки не розгубились і обрали найбільш красиві для них елементи.

Коли волонтери завітали до палати Ані, нам згадався один момент – саме тоді, як ми зимою створювали листівки, і познайомились із цією милою дівчиною. Вже з того часу і до сьогодні вона не перестає нас дивувати своєю майстерністю та креативністю ідей. Ось, наприклад, цієї суботи Аня не лишень виготовила дві красиві відкритки, але й придумала чудовий дизайн для кульчиків, які зробить із мережива, яке ми використовували для оздоблення листівок.

Юлічка Шльомська– надзвичайно добра та чуйна дівчинка. Зробила 4 відкритки, аби не одбілити увагою нікого із близьких:). Маленькій дуже сподобалось обирати, а згодом і приклеювати, вирізані за допомогою машинки, квіточки та метелики. Листівки Юлі – дуже красиві та наповнені  турботою про близьких.

Ось ще дві гарні відкритки від двох милих та усміхнених дівчаток!

Ну що ж, без листівки тепер не залишиться жоден із дорогих нашим малятам людей!

І на завершення статті додамо, що таке просте, на перший погляд, заняття викликало безліч приємних емоцій та багато захоплення у діток не лишень цих двох відділень, а й усіх інших, де проводяться наші творчі.

 БФ"Крила надії"

тел.: 240-76-13