Новини / Понеділок, 03 грудня, 2012

Львів.Сети для тромбоконцентрату. 25000 гривень.

Колись давно, довгих п’ять років тому, я знала про донорство лише те, що воно є і що воно потрібно. І що коли людям, які втратили багато крові після травм, аварій чи під час операцій, потрібне переливання, то з’являються героїчні люди з гордим іменем Донори і діляться своєю кров’ю, рятуючи чиєсь життя. Ось так просто і зрозуміло.

 

 
            Тепер я знаю дещо більше. Знаю, що часто потрібна не сама кров, а її компоненти, наприклад, тромбоцити. Знаю, що процес їх відбору називається тромбоцитоферезом і в результаті отримують тромбоконцентрат, який переливають маленьким пацієнтам онковідділень, рятуючи їх від кровотеч які стаються через відсутність «власних» тромбоцитів. І щоб отримати цей тромбоконцентрат потрібен не лише донор, готовий поділитись своїми «тромбами». Ще потрібна спеціальна система – сет для тромбосепарації.
            Деколи стається так, що сети закінчуються у лікарні і їх доводиться купувати батькам, тому що без заповітного тромбоконцентрату може статись кровотеча, несумісна з життям. Дитячим життям.
            Вартість сету 2500 гривень. Тромбоконцентрат потрібен майже усім дітям під час хіміотерапії. Декому його переливають один раз після кожного блоку, а комусь – двічі на тиждень. Цього тижня тромбоконцентрат і сет для його приготування знадобиться багатьом дітям з львівської лікарні.
 
 
            На сет чекають:
Кода Мартуся  – 1 сет,
Чучман Дмитрик  – 2 сети,
Решетняк Сергійко – 1 сет,
Мацелюх Ліля   – 1 сет,
Дорош Олексій – 1 сет.
            Всього 10 сетів. Або 25 000 гривень. Або 8 маленьких життів. Ось така відносна арифметика…
Величезне спасибі всім нашим дорогим благодійникам, що ніколи не проходять повз наші прохання. Ви допомогли нам придбати 8 сетів які використані для Губіна Миколи , Чучмана Дмитра, Коди Марти, Зеленюх Христини та інших маленьких пацієнтів, яким Ви допомагаєте продовжувати боротись. Щиро Вам дякуємо від свого імені, від батьків та лікарів.
           Та кожен новий день приносить нам  нові потреби. І сьогодні ми знову залишились ні з чим.
 

Кошти можна переказувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні платежу: Добровільна пожертва.

Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02