Новини / Вівторок, 03 квітня, 2012

День сміху у львівській лікарні :)

1 квітня - свято, котре полюбляє величезна кількість людей. І не дарма, тому нам всім відома потужна сила сміху. Цей день є уособленням веселощів, розіграшів та щирих усмішок. Саме тому він дуже-дуже припав до душі дітям із Дністерської. Вони ж бо завжди раді і пожартувати, поусміхатись та принести величезну кількість позитиву іншим. До свята підготувались не без гумору – виготовили багато кумедних окулярів.


 
            Дуже приємно, що це заняття принесло усмішки на обличчя навіть дуже серйозних дітей. Діти із гематології одразу ж починали сміятись, коли одягали на себе веселі аксесуари.
 

             Цієї суботи Женею Демчишином було зроблено колосальну роботу. Ще минулого тижня він вагався навіть брати ножиці до рук, кажучи що у нього нічого не вийде. Цього ж заняття він і різав картон, і малював фарбами. Було видно, що на усе це іде багато сил, і що хлопцю досить важко виконувати ці дії. Та він не здавався і продовжував роботу далі. За Женю переповнює гордість, тому що він довів перш за все собі, що може дуже і дуже багато, а головне щиро посміхатись. Здавалось, що серйозний хлопець відмовиться від запропонованої теми, а він навіть одягнув зроблені окуляри, котрі вийшли мега прикольними та дуже йому пасували:). Після цього він ще пограв із нашим волонтером Сашком у доміно. Партія вийшла чудовою!

            Павлик кожного заняття із неабиякою легкістю продукує усе нові та нові творчі ідеї. У суботу він не хотів зображати на окулярах будь-що, а серйозно роздумував над тим, які вони мають бути. У кінцевому результаті у його шедеврику поєднано двох персонажів із різних мультфільмів. Задум – дуже оригінальний. Та, як на мене, зображено їх на одній роботі не спроста, а тому що як Патрік, так і Шрек багато в чому схожі між собою, а головне обидва дуже позитивні та кумедні. А це повністю відтворює першоквітневий настрій!

 

                Святослав та Олег Іванський займались разом у палаті. Спершу вони досить скептично поставились до теми, та поволі вони все більше та більше занурювались у творчу роботу. І хлопцям стало цікаво побачити власні творіння на собі. Одягнувши окуляри «вусані» почали дуже сміятись, їхні мами також не стримували сміху. Також додамо, що усі приписали Олегу роль пірата. А й дійсно, дуже схоже:)

            Ми не раз кликали на творчі заняття Оксану Шандерську , та через різні причини дівчинка не відвідувала їх. Та цієї суботи вона сама підійшла до нас із зацікавленістю, що ж тут відбувається. Оксана взяла матеріали у палату та дуже швидко впоралась із роботою над окулярами. Їх вона зробила не для себе, а для ляльки. А що? Хто казав, що іграшкам не потрібні окуляри?:) Першоквітневий підхід до роботи, ось і усе:).

             Оксана розпочинає хіміотерапію, і наша з Вами підтримка буде їй дуже потрібна.
 

              Щирий та гучний сміх переповнював цієї суботи палату Соломійки Паньків . У цей день дівчинка перевершила себе ж саму у позитиві:) Окуляри, що вона зробила, встигли приміряти і волонтерка, котра допомагала у роботі, і мама, ну і звісно ж сама Солька. Аксесуар дуже пасує дівчинці, а для доповнення веселого образу вона взяла до фотографії сонечко та кицю Катю. Тому фото вийшло ще більш веселим:).

               Якою б не була тема заняття,  Юля Репчак завжди веде себе стриманота серйозно, як справжня леді. Її акуратності та педантичності у роботі позаздрить багато хто. Дівчинка зробила окуляри-ведмедики, тому що, як ми вже зауважили, їх дуже любить. Та малюванням лише тваринок усе не завершилось – Юля дуже витончено та оригінально деталізувала одяг ведмедиків, тому окуляри дуже гарні.

               Поглянувши на окуляри Яринка Бардин одразу виникають саме такі асоціації:весна, сонячна енергія, ніжність, квіточка, вогник і т.д. Ось так, маленькій дівчинці вдалось втілити у одній роботі стільки цікавих та яскравих образів. А головне – вдало відобразити бажане у одному аксесуарі:) 

              Богданка Степа спершу була серйозною, та як тільки одягнула кумедні окуляри, на її обличчі моментально з’явилась щира усмішка, а з нею і бажання сфотографуватись і попозувати. Ну, а як інакше, коли вона разом із бабусею зробили таку красу:). 

А ці дві роботи притягують через їхню абстрактніссть та загадковість:). Малюнки чимось схожі між собою, та філософський зміст у кожної свій. Творцем першої - є Ромчик Михальський  , другої – Саша Маслєнніков . Ромчик назвав свою роботу «Дірка», а Сашко – «Нічка». Варто сказати, що це дуже нестандартне бачення мистецтва, як на маленьких діток:).

            У хірургії палала не менш позитивна енергетика. Більше того, діти робили по декілька окуляр, втілюючи цікаві та нестандартні ідеї. 

            Не так давно трохи байдужий до творчих занять Іванко Удич  , зараз впевнено та твердо говорить своє «так» і «ні» щодо того що і як має бути. А самі роботи приносять йому куди більше задоволення, аніж колись. Погляньмо лише на фогорафії хлопчика в окулярах – на тій, що очолює статтю - він справжній крутий хлопець, а на другій, яку бачимо зараз - супергерой! А головне – усміхнений та радісний!

   

            Валерія Фостійчук зробила окуляри-ведмедики та окуляри-маску сову, котра є сиволом постійного пізнання. А саме це і є важливим для дівчинки – вона присвячує багато часу для саморозвитку. Її мама поділилась із нами, що Валерія взялась за серйозну роботу - малювання панно.  

            Данилко Павлів зробив дужегарні, сонячні (у двох значеннях цього слова) окуляри. Та ми бачимо, що окрім мистецького натхнення у хлопчика з’явилось нове зацікавлення – медицина. Як же він професійно тримає прилад для вимірювання тиску. Всебічно розвинутий малюк, та й годі:).

            А ось Максим готується до Євро-2012 усіма можливими способами:). Тому і окуляри у нього присвячені саме цій тематиці. Але хлопець робив ще дві пари окулярів, окрім цих. Досягнути такої кількост робіт хлопцю домомогла волонтерка Аня.

            Давно ми не бачили такої численної кількості усмішок на обличчях дітей із Дністерської. Та варто пам’ятати, що ми можемо зробити кожен день «Днем сміху», головне просто посміхнутись:)